Невероятна разхлаждаща вкусотия! Опитайте... :)
Продукти:
за основата:
- 200 г обикновени бисквити
- 120 г разтопено краве масло
- 2 с. л. какао
за сладоледа:
- 500 мл течна сладкарска сметана
- 1 кутия кондензирано мляко (375 г)
- 200 г крема сирене
за притурка към сладоледа:
- 100 г овесени бисквити
- 100 г млечен шоколад
Приготвяне на основата:
Бисквитите се смилат в блендер. Прибавя се разтопеното краве маслои какаото. Сместа се разбърква до получаване на трохи.
Отваряем ринг се фиксира на размер 23 см и се поставя в поднос. Изсипва се бисквитената смес и се притиска с лъжица.
Подноса се оставя на студено.
Приготвяне на сладоледа:
Сметаната се разбива до плътност. Към нея се прибавя кондензираното мляко и крема сиренето. Разбива се до хомогенност.
Към сместа се добавят дребно нарязания шоколад и начупените на едро овесени бисквити.
Така приготвената смес се изсипва върху бисквитената основа.
Заглажда се и се поставя във фризера за 5-6 часа.
Тортата се гарнира по желание и фантазия.
Аз съм я гарнирала с разтопен черен шоколад и диви ягоди.
Да ви е сладко, уютно и спокойно!
...и да знаете: геройство е да снимаш сладолед и над него слънцето да пече :)))
Отваряем ринг се фиксира на размер 23 см и се поставя в поднос. Изсипва се бисквитената смес и се притиска с лъжица.
Подноса се оставя на студено.
Приготвяне на сладоледа:
Сметаната се разбива до плътност. Към нея се прибавя кондензираното мляко и крема сиренето. Разбива се до хомогенност.
Към сместа се добавят дребно нарязания шоколад и начупените на едро овесени бисквити.
Така приготвената смес се изсипва върху бисквитената основа.
Заглажда се и се поставя във фризера за 5-6 часа.
Тортата се гарнира по желание и фантазия.
Аз съм я гарнирала с разтопен черен шоколад и диви ягоди.
Да ви е сладко, уютно и спокойно!
...и да знаете: геройство е да снимаш сладолед и над него слънцето да пече :)))
Направо ми замрази погледа и не мърдам от тук :) Много хубаво предложение, Хрис! Поздрави!
ОтговорИзтриванеИзглежда перфектна, Хриси! Не знаех, че пилос имат кондензирано мляко - нещо ново научих!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за което! Черпя се едно голямо парче!
Прегръдка!
Хриси,тортата е страхотна и много апетитна!
ОтговорИзтриванеп.с.А,за снимането на сладолед,скоро четох за един фотограф,че това му е едно от най-трудните занятия,като се има предвид,че много бързо се топи-ти си се справила чудесно!
Прелестна шевица си извезала.....
ОтговорИзтриванеПоздравления,Хриси!
Разкошотия, Хриси, три любими неща на едно място - сладолед, чийзкейк и торта. :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Ама много красива торта, много! И аз като Снежи не мърдам от тук! :)
ОтговорИзтриванеЦелувки и отново поздравления за празника ви! :*
Хриси, и аз искам парченце, Моля! едно по-голямо, ако може! Невероятна комбинация, украса и представяне на сладкиша! Уникална както винаги! усмихнати почивни дни, мила!
ОтговорИзтриванеКриси,
ОтговорИзтриванечудесно представен сладкиш както винаги.Прекрасни снимки.
Поздрави !
Така е ,Хриси,да снимаш сладолед е трудна работа,обаче ти такава красота си изписала,че очите ми останаха в тортата ти!Много фина ръка имаш и винаги украсяваш прекрасно,моите овации!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви от все сърце, мили дами, за хубавите думи! Първоначално нещо не си харесах украсата на тортата, но погледната през вашите очи май започна да ми допада. :):)
ОтговорИзтриванеЕто затова трябва да се споделят рецептите, независимо как изглеждат в нашите очи.
Бъдете здрави и щастливи, и ви благодаря за отделеното време! :)
Ох, как обичам такива ледени вкусотии! А тук и с поглед можеш да се наситиш! Страхотна е, Хриси!
ОтговорИзтриванеРадвам се, Бети, че ти е допаднала моята сладоледена торта! Благодаря ти, мила! :)
Изтриване