Много интересна хрумка относно името на чийзкейка, но определено му подхожда. Бяла и нежна вътрешност с неравномерни петна по нея и всичко обвито с хрупкава шоколадова основа... чийзкейка отива в категорията на ,,неустоима съблазън''.
С тази съзлазън ме изкуши една много мила дама - Руми от ,,Румянтика в кухнята''. Благодаря ти, Руми за чудесният чийзкейк.:)
Продукти за основата:
- 375 г брашно
- 40 г какао
- 3 ч. л. бакпулвер
- щипка сол
- 175 г захар
- 2 яйца
- 200 г студено краве масло, нарязано на парченца
Продукти за плънката:
- 1 пак. пудинг за варене (60 г) на д-р Йоткер
- 3 яйца
- 175 г захар
- 500 г безсолна извара
- 3 с. л. гъсто кисело мляко
- 250 г краве масло
Всички продукти се поставят в купа и се разбъркват с миксер. Когато сместа стане на трохи се омесва на тесто с ръце. Тестото се покрива със стреч фолио и се поставя в хладилник за 30 минути.
Приготвяне на плънката:
Кравето масло се разтопява и се охлажда.
Към изварата се добавя захарта и сместа се претрива с пасатор. Към нея се прибавят яйцата, киселото мляко и маслото. Накрая се прибавя и пудинга, както е на прах. Всичко се разбърква с миксер до хомогенност.
Изстуденото тесто се разделя на три части. Едната част се разстила на дъното на отваряема форма с размер 26 сантиметра. Втората част от тестото се разполага вътрешната страна на формата.
В така получената купа се излива плънката. От третата част от тестото се късат парченца и се разпределят неравномерно върху плънката.
В така получената купа се излива плънката. От третата част от тестото се късат парченца и се разпределят неравномерно върху плънката.
Чийзкейка се поставя в загряла фурна на 180 градуса и се пече 60 минути, докато повърхността добие златиста коричка и плънката се стегне.
Охлажда се във формата и след това се поставя в поднос.
Приятен апетит!
Великолепен десерт,освен че е много вкусен е и супер калорична бомба,но какво да се прави понякога се поддаваме на изкушението.Поздрави и успехи.
ОтговорИзтриванеВероника, благодаря за поздравлението!
ИзтриванеЧийзкейка наистина е огромна калорична бомба, но нали не го ядем всеки ден :) Понякога трябва да си угодим и на душичките :)))...толкова е вкусеннннн
Поздрави и от мен!
Подложката е прекрасна,а плънката два пъти..:)))!
ОтговорИзтриванеЧудесен десерт,Хриси!
Миленка, такава вкусотия е целият чийзкейк, че просто не ми се мисли за килограми и диети :)))
ИзтриванеСърдечни поздрави!
Леле, разкошен е! Чудесна идея, изпълнение и снимки!
ОтговорИзтриванеСлънчев ден, Хриси!
Благодаря, Инче! Наистина е разкошен чийзкейка, и май и снимките съм ги докарала този път :)
ИзтриванеМного слънце и усмивки пожелавам и на теб!
Изглежда невероятно. Само едно не разбрах- пудинга без да си го приготвяла ли го добави или самото прахче?
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Габи, той този Далматинец дето е красив, ама и много вкусен. Пудинга се прибавя суров както е на прах. Наистина малко не се разбира и ще поправя публикацията.
ИзтриванеСърдечни поздрави и прекрасен ден!
Хриси, великолепно изглежда Далматинеца ти!! Много се радвам, че си го направила и ти е харесал!!
ОтговорИзтриванеМомичета, както казва Хриси калориите наистина са доста, но пък удоволствието е незаменимо и си заслужава да се хапне (е поне за празници, а не всеки ден ;) )!
Поздрави и прегръдки, мила Хриси!!
Руми, в голямо изкушение ме вкара. Прибрала съм петнистият далматинец в хладилника на студено и мисълта ми е все там и току отварям вратата, и си отрязвам едно уж тъничкоооо парченце :) Тъничко, тъничко ама няколко пъти и става май дебеличко :)
ИзтриванеСърдечни поздрави, Руми и благодаря за чудесната рецепта!
П.П. Аз и други вкусотии съм си харесала при теб, ама чакай да отминат тези калории :))
Хриси, наистина неустоим десерт изглежда! Поздравления!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Вили!
ИзтриванеГоляма вкусотия е...
Поздрави и хубава вечер!
Този коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеТози чейз ми напомни на един друг от преди време при Мариетка,нейният се казва Жираф,много ефектен е станал,Хриси,и несъмнено е наслада за небцето!Лека нощ и хубаво утре!
ОтговорИзтриванеРоси,не съм го срещала на друго място освен при Руми, но и неможем да обхванем всички рецепти :) Няма значение откъде е рецептата, важното е, че е наистина наслада за небцето.
ИзтриванеЧудесен утрешен ден!
Хриси, прекрасен десерт! Няма да му откажа, дори, ако съм се наяла :) Поздравления, мила!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Люси! Трудно се отказва на такава вкусотия!
ИзтриванеПоздрави и хубави почивни дни!
Хриси, не съм виждала такъв чийз, харесва ми!
ОтговорИзтриванеВеси, и аз не бях виждала и опитвала, но не съжалявам, че го направих!
ИзтриванеСърдечни поздрави и спокойни почивни дни!
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
ОтговорИзтриванеХристина, спасибо за прекрасный рецепт! Очень аппетитно!!! Фото супер!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Светлана за хубавите думи!
ИзтриванеПоздрави! :)