Яйчено руло с пилешка плънка беше една от първите ми публикации в блога. Сега ви предлагам не по-малко вкусно и ефектно рулото с кайма.
Продукти за яйченото руло:
- 6 яйца
- 170 г кашкавал
- 200 г майонеза
Продукти за пълнежа:
- 500 г домашна кайма
- подправки по желание - чер пипер, чубрица, кимион
- по желание лук
Приготвяне:
Яйцата се разбиват леко с вилица. Към тях се прибавя майонезата и настърганият кашкавал.
Голямата тава от печкта се застила с хартия за печене. Яйчената смес се изсипва в тавата и се пече на 200 градуса до леко покафеняване.
Рулото се изважда и след като изстине се отстранява хартията.
Каймата се разстила върху рулото от страната където е била хартията. Завива се на руло и се поставя отново в тавата върху хартия. Върху рулото се поставя фолио.
Пече се на 180 градуса около 20-25 минути.
След като рулото се поохлади се нарязва на филийки.
Сервира се с любима гарнитура и голяма усмивка :)
Чудесна рецепта, Христинче! Тъкмо се чудех - кюфтета ли да са или руло. И ето го отговора..Едно чудно руло ще спретна.
ОтговорИзтриванеПоздрави от снежния Баку!
Аля, ще се радвам да направиш рецептата и да споделиш впечатленията си.
ИзтриванеПри вас сняг, при нас вече е почти пролет, но независимо от времето можем да се усмихнем и да си пожелаем прекрасен ден! :)
Разкошно предястие!Поздрави,Хриси и ако съм сгрешила спрямо теб,прости?!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Миленка! Наистина е много вкусно рулото.
ИзтриванеСърдечни поздрави и прегръдки за всички хубави думи, които сме си написали!
Апетитни са и двете ти предложения. Много ефектно!
ОтговорИзтриванеУспешна нова седмица, Хриси!
Благодаря, Инче!
ИзтриванеПрекрасна да е новата седмица!
Хриси, това руло много вкусно е ефектно. Правила съм го преди години, беше известно в нет-пространството, а авторката беше с име Светлана. Подсещаш ме сега да го направя!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Веси, аз преди време мярнах рецептата в една кулинарна група и вече няколко пъти приготвям и двете рула.
ИзтриванеПоздрави и прекрасна нова седмица!
Страхотно рулце,на което отдавна се каня и аз,Хриси,но да видим кога ще е.....кадрите подканят да побързам,чудесни!Поздрави с пожелание за хубава седмица!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Роси! Няма да съжаляваш, ако го направиш. Вкусно е!
ИзтриванеСърдечни поздрави!
Стана страхотно, благодаря за прекрасната рецепта. Особено външната страна от яйца, майонеза и кашкавал. Един въпрос само, защото мисля, че не трябваше, но завих фолиото около рулото стегнато. Може би трябваше само да го покрия отгоре? Така каймата сигурно щеше да се изпече по-равномерно, защото в средата беше останала по-влажна и леко се червенееше. Поздрави, Васил!
ОтговорИзтриванеЗдравейте, Васил! Радвам се, че рулото ви е харесало!
ОтговорИзтриванеПри печене с каймата рулото само се покрива с фолиото, не се увива с него.
Хубав ден! :)
Браво, много благодаря за рецептата, уникално вкусно се получи :) аз добавих само освен каймата и топено сирене намазах:)
ОтговорИзтриване