неделя, 22 февруари 2015 г.

Яйчено руло с кайма



 Яйчено руло с пилешка плънка беше една от първите ми публикации в блога. Сега ви предлагам не по-малко вкусно и ефектно рулото с кайма.

Продукти за яйченото руло:
  • 6 яйца
  • 170 г кашкавал
  • 200 г майонеза

Продукти за пълнежа:
  • 500 г домашна кайма
  • подправки по желание - чер пипер, чубрица, кимион
  • по желание лук

Приготвяне:
Яйцата се разбиват леко с вилица. Към тях се прибавя майонезата и настърганият кашкавал.
Голямата тава от печкта се застила с хартия за печене. Яйчената смес се изсипва в тавата и се пече на 200 градуса до леко покафеняване.
Рулото се изважда и след като изстине се отстранява хартията. 
Каймата се разстила върху рулото от страната където е била хартията. Завива се на руло и се поставя отново в тавата върху хартия. Върху рулото се поставя фолио. 
Пече се на 180 градуса около 20-25 минути.
След като рулото се поохлади се нарязва на филийки. 
Сервира се с любима гарнитура и голяма усмивка :)



13 коментара:

  1. Чудесна рецепта, Христинче! Тъкмо се чудех - кюфтета ли да са или руло. И ето го отговора..Едно чудно руло ще спретна.
    Поздрави от снежния Баку!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аля, ще се радвам да направиш рецептата и да споделиш впечатленията си.
      При вас сняг, при нас вече е почти пролет, но независимо от времето можем да се усмихнем и да си пожелаем прекрасен ден! :)

      Изтриване
  2. Разкошно предястие!Поздрави,Хриси и ако съм сгрешила спрямо теб,прости?!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Миленка! Наистина е много вкусно рулото.
      Сърдечни поздрави и прегръдки за всички хубави думи, които сме си написали!

      Изтриване
  3. Апетитни са и двете ти предложения. Много ефектно!
    Успешна нова седмица, Хриси!

    ОтговорИзтриване
  4. Хриси, това руло много вкусно е ефектно. Правила съм го преди години, беше известно в нет-пространството, а авторката беше с име Светлана. Подсещаш ме сега да го направя!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси, аз преди време мярнах рецептата в една кулинарна група и вече няколко пъти приготвям и двете рула.
      Поздрави и прекрасна нова седмица!

      Изтриване
  5. Страхотно рулце,на което отдавна се каня и аз,Хриси,но да видим кога ще е.....кадрите подканят да побързам,чудесни!Поздрави с пожелание за хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Роси! Няма да съжаляваш, ако го направиш. Вкусно е!
      Сърдечни поздрави!

      Изтриване
  6. Стана страхотно, благодаря за прекрасната рецепта. Особено външната страна от яйца, майонеза и кашкавал. Един въпрос само, защото мисля, че не трябваше, но завих фолиото около рулото стегнато. Може би трябваше само да го покрия отгоре? Така каймата сигурно щеше да се изпече по-равномерно, защото в средата беше останала по-влажна и леко се червенееше. Поздрави, Васил!

    ОтговорИзтриване
  7. Здравейте, Васил! Радвам се, че рулото ви е харесало!
    При печене с каймата рулото само се покрива с фолиото, не се увива с него.
    Хубав ден! :)

    ОтговорИзтриване
  8. Браво, много благодаря за рецептата, уникално вкусно се получи :) аз добавих само освен каймата и топено сирене намазах:)

    ОтговорИзтриване