понеделник, 30 март 2020 г.

Бугу кебап


Продукти:
  • 600 г телешко месо
  • 2 глави лук
  • 2-3 печени червени пиперки
  • 2 моркова
  • 2-3 картофа
  • 200 г замразен грах
  • 2 скилидки чесън
  • 1 ч. л. червен пипер
  • сол
  • олио

за сос Бешамел
  • 2 с. л. краве масло
  • 1 с. л. олио
  • 1.5 с. л. брашно
  • 300 мл прясно мляко
  • сол 
  • черен пипер

100 г настърган кашкавал


Приготвяне:
Месото се нарязва на късчета. Посолява се и се сварява го омекване.
В дълбок тиган се поставя олио. В него се сотира нарязаният лук. Към него се прибавят нарязаните пиперки, картофите на малки кубчета и моркови. Сотирането продължава няколко минути. 
Към зеленчуците се прибавят месото, граха и чесъна. Посолява се и се наръсва с червеният пипер. Залива се с 2 ч. ч. от телешкият бульон. 
Ястието се готви на слаб огън до омекване на  зеленцучите и остане на мазнина. 

Докато кебапа се готви, се приготвя соса. 
В тиган се разтопява кравето масло, прибавя се олиото. Добавя се брашното и се запържва. Разрежда се със студеното мляко. Вари се чрез постоянно бъркане. 

Свареният кебап се изсипва в тава. Залива се с Бешамела. Върху него се разпределя кашкавала. 

Кебапа се запича в предварително загрята фурна на 190 градуса 15-20 минути или докато се зачерви кашкавала. 


Приятен апетит!

Рецептата е адаптирана от кулинарната група ,,Турски вкусотии" 

Няма коментари:

Публикуване на коментар