петък, 13 март 2020 г.

Бонбони Crispi Choc



Направихте ли Сарай сарма с бисквити? .... и сигурно след като сте завили рулцата в тавата са останали бисквити. Аз като габровка не ми позволяваще сърцето да ги изхвърля и след отваряне на шкафове и рафтове да погледна какво има из тях, сътворих тези малки бижута, които моите момчета оцениха подобаващо. И тук е момента да споделя, че надали има публикация в моят блог, чиято рецепта първо не е оценена от мъжкото съсловие и ако е одобрена, тогава е споделена и с вас.


Продукти:
  • 90 г обикновени бисквити
  • 100 г сушени сини сливи без костилки
  • 100 г фурми без костилки
  • 20 бр. топчета Crispi Choc Whitе
  • 100 г шоколад
  • златна боя на прах


Приготвяне:
Фурмите + сините сливи се смилат в Нутрибулет. 
Прибавят се към бисквитите и се разбърква. Получава се съвсем леко лепнеща смес. 
От нея се оформят 20 топчета. Разплескват се между дланите и в средата се поставя едно топче Crispi Choc White. Оформя се кръгъл бонбон. 
Готовите бонбони се поставят в хладилника за 1 час.  

Шоколадът се разтопява на водна баня. 
Всеки бонбон се потапя в шоколада и с помощта на две вилици се изважда, отцежда се и се поставя върху хартия за печене. 
След като шоколадовата глазура стегне, отгоре бонбона се украсява с черти от разтопен шоколад, който е поставен в пош. 
И най-накрая за разкош бонбона се минава леко със златна боя на прах. 


Разкош...получиха се бонбони с мека обвивка и хрупкава сърцевина, обвити в любим шоколад.


Да ви е сладко!

2 коментара: