неделя, 8 март 2020 г.

Палачинкова торта Червено кадифе

Всеки ден в дома ви 
нека има светлина,
нека огънят не гасне,
нека смеят се деца
и всяка дума, поглед, жест - 
да носят благослов! 
Честит празник, мили дами! 


Продукти:
за палачинките
  • 3 яйца
  • 280 г брашно
  • 450 мл прясно мляко
  • 100 мл олио
  • 80 г захар
  • 1/3 ч. л. сол
  • 2-3 капки червена гел боя за сладкиши
  • краве масло за намазване на готовите палачинки

за крема
  • 200 мл течна сладкарска сметана
  • 250 г маскарпоне
  • 300 г крема сирене
  • 100 г пудра захар
  • ванилия

за украса
  • захарни перли
  • ягоди


Приготвяне:
Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят брашното, млякото, олиото захарта и солта. Сместа се разбива с миксер. Оцветява се с боята. 
Палачинките се приготвят в тиган с незалепващо покритие с размер 24 сантиметра. Получават се 12-13 палачинки.
След изпичането всяка палачинка се намазва с краве масло.
Като изстинат палачинките се изрязват с размер 20 сантимерта. 

Сметаната се разбива до твърдост. 
Маскарпонето се смесва с крема сиренето и пудрата захар. Разбърква се. Прибавя се сметаната и ванилията. Кремът се разбърква до хомогенност. 

В подходящ подност се поставя ринг и в него се сглобява тортата - палачинка, 2 с. л. крем, палачинка, крем и така до свършване на палачинките. Завършва се с крем. От крема трябва да остане малко за борда на тортата. 
Тортата се оставя 2-3 часа в хладилник.
Освобождава се от ринга и тортата се измазва с останалият крем. 

От изрезките на палачинките се оформят розички, които заедно с ароматни ягоди се украсява тортата. 


Да ви е сладко, весело и много цветно!


Рецептата е адаптирана от руска кулинарна група. 

2 коментара:

  1. Честит празник, Хриси! Тортата е прекрасна 🥰🌷

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сърдечно благодаря, Веси!
      Честит и весел да е празника и за теб!

      Изтриване