Всеки ден в дома ви
нека има светлина,
нека огънят не гасне,
нека смеят се деца
и всяка дума, поглед, жест -
да носят благослов!
Честит празник, мили дами!
Продукти:
- 3 яйца
- 280 г брашно
- 450 мл прясно мляко
- 100 мл олио
- 80 г захар
- 1/3 ч. л. сол
- 2-3 капки червена гел боя за сладкиши
- краве масло за намазване на готовите палачинки
за крема
- 200 мл течна сладкарска сметана
- 250 г маскарпоне
- 300 г крема сирене
- 100 г пудра захар
- ванилия
за украса
- захарни перли
- ягоди
Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят брашното, млякото, олиото захарта и солта. Сместа се разбива с миксер. Оцветява се с боята.
Палачинките се приготвят в тиган с незалепващо покритие с размер 24 сантиметра. Получават се 12-13 палачинки.
След изпичането всяка палачинка се намазва с краве масло.
Като изстинат палачинките се изрязват с размер 20 сантимерта.
Сметаната се разбива до твърдост.
Маскарпонето се смесва с крема сиренето и пудрата захар. Разбърква се. Прибавя се сметаната и ванилията. Кремът се разбърква до хомогенност.
В подходящ подност се поставя ринг и в него се сглобява тортата - палачинка, 2 с. л. крем, палачинка, крем и така до свършване на палачинките. Завършва се с крем. От крема трябва да остане малко за борда на тортата.
Тортата се оставя 2-3 часа в хладилник.
Освобождава се от ринга и тортата се измазва с останалият крем.
От изрезките на палачинките се оформят розички, които заедно с ароматни ягоди се украсява тортата.
Да ви е сладко, весело и много цветно!
Рецептата е адаптирана от руска кулинарна група.
Да ви е сладко, весело и много цветно!
Честит празник, Хриси! Тортата е прекрасна 🥰🌷
ОтговорИзтриванеСърдечно благодаря, Веси!
ИзтриванеЧестит и весел да е празника и за теб!