събота, 28 март 2020 г.

Млечни хлебчета

 
Продукти:
  • 400 мл топло прясно мляко
  • 2 ч. л. захар
  • 1 ч. л. сол
  • 7 г суха мая
  • 700 г брашно



Приготвяне:
Брашното се пресява. Към него се прибавят захарта, солта, маята и прясното мляко. Замесва се меко нелепнещо тесто. Поставя се в намаслена купа, покрива се със стреч фолио и се оставя на топло да втаса. 
Втасалото тесто се разделя на шест равни части. Всяка част се оформя на малко хлебче с издължени краища. Нареждат се в тава постелена с хартия за печене. Оставят се отново на топло да втасат. След десетина минути хлебчетата се намазват с вода, поръсват се с царевично (пшенично) брашно и се правят разрези с остър нож. Втасват отново. 

Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса 25 минути. 
По време на печенето на дъното на фурната се поставя купичка с вода. 



Приятен апетит!
Бъдете здрави, останете си в къщи и се забавлявайте в кухнята!

Рецептата е адаптирана от кулинарната група ,,Турски вкусотии". 

Няма коментари:

Публикуване на коментар