Продукти:
- 400 мл топло прясно мляко
- 2 ч. л. захар
- 1 ч. л. сол
- 7 г суха мая
- 700 г брашно
Приготвяне:
Брашното се пресява. Към него се прибавят захарта, солта, маята и прясното мляко. Замесва се меко нелепнещо тесто. Поставя се в намаслена купа, покрива се със стреч фолио и се оставя на топло да втаса.
Втасалото тесто се разделя на шест равни части. Всяка част се оформя на малко хлебче с издължени краища. Нареждат се в тава постелена с хартия за печене. Оставят се отново на топло да втасат. След десетина минути хлебчетата се намазват с вода, поръсват се с царевично (пшенично) брашно и се правят разрези с остър нож. Втасват отново.
Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса 25 минути.
По време на печенето на дъното на фурната се поставя купичка с вода.
Приятен апетит!
Бъдете здрави, останете си в къщи и се забавлявайте в кухнята!
Рецептата е адаптирана от кулинарната група ,,Турски вкусотии".
Няма коментари:
Публикуване на коментар