Продукти:
- 100-150 г прясна сланина без кожа
- 1 връзка лапад (спанак)
- 1 глава стар лук
- 2-3 стръка пресен лук
- 100 г ориз
- 1 ч. л. червен пипер
- черен пипер
- сол
- 800 мл зеленчуков бульон
- 6 яйца
Приготвяне:
Ние Балканджиите много си обичаме сланинката и редовно присъства на трапезата ни. В боба, в лещата, нарязана на танурче поръсена с червен пиперец ... това сме ние ... хапваме я с удоволствие.
Ако вие отбягвате сланината, може да я пропуснете и направите ястието с олио.
Лапада се измива, почиства и се залива с вряла вода. Оставя се да се попари няколко минути. Прецежда се и се нарязва на дребно. Ако ще готвите ястието със спанак, няма нужда от попарване. Поставя се директно в запръжката.
Сланината се нарязва на дребно. Запържва се до зачервяване и докато си пусни мазнината. Прибавя се нарязаният лук. Запържва се. Добавя се нарязаният лапад. Разбърква се за няколко минути и се прибавя ориза. Поръсва се с червен пипер и се залива с бульона. Посолява се и се подправя с черен пипер.
Ястието се поставя в загрята фурна и се запича до готовност на ориза.
Тавата се изважда от фурната. С лъжица се правят вдлъбнатини и там се чукват яйцата.
Тавата се връща отново във фурната, до готовност на яйцата.
Приятен апетит!
Ние Балканджиите много си обичаме сланинката и редовно присъства на трапезата ни. В боба, в лещата, нарязана на танурче поръсена с червен пиперец ... това сме ние ... хапваме я с удоволствие.
Ако вие отбягвате сланината, може да я пропуснете и направите ястието с олио.
Лапада се измива, почиства и се залива с вряла вода. Оставя се да се попари няколко минути. Прецежда се и се нарязва на дребно. Ако ще готвите ястието със спанак, няма нужда от попарване. Поставя се директно в запръжката.
Сланината се нарязва на дребно. Запържва се до зачервяване и докато си пусни мазнината. Прибавя се нарязаният лук. Запържва се. Добавя се нарязаният лапад. Разбърква се за няколко минути и се прибавя ориза. Поръсва се с червен пипер и се залива с бульона. Посолява се и се подправя с черен пипер.
Ястието се поставя в загрята фурна и се запича до готовност на ориза.
Тавата се изважда от фурната. С лъжица се правят вдлъбнатини и там се чукват яйцата.
Тавата се връща отново във фурната, до готовност на яйцата.
Приятен апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар