Продукти:
- 150 г обикновени бисквити
- 100 мл течна сладкарска сметана
за крема
- 1 л прясно мляко
- 170 г захар
- 100 г брашно
- 2 с. л. какао
- ванилия
- 50 г краве масло
Приготвяне:
Бисквитите се смилат в блендер. Изсипват се в тава с размер 36/24 сантиметра. Заглаждат се.
В купа се смесват брашното с какаото. Налива се част от прясното мляко. Разбърква се. Трябва да се получи рядка кашичка.
Към останалото мляко се слага захарта и се поставя на котлона да заври. Горещото мляко се излива към какаово-брашнената кашичка. Сместа се връща на котлона и крема се вари чрез постоянно бъркане до сгъстяване, около 2-3 минути. След като кремът се измести от котлона се прибавя кравето масло. По оригиналната рецепта към крема се добавя маргарин. Разбърква се до хомогенизиране и се ароматизира с ванилята.
Внимателно топлият крем се изсипва върху бисквитите. Заглажда се и се оставя да изстине на стайна температура.
Сметаната се разбива. Може да използвате и сметана на прах, като я приготвите по указание на пакетчето.
Десертът се поставя в хладилник за 3-4 часа.
След като сладкишът е стегнал се нарязва на ленти, които с помощта на шпатула се навиват на рулца.
Сервирайте с положителни мисли и огромна усмивка! Всички ще бъдат доволни и щастливи!
Сервирайте с положителни мисли и огромна усмивка! Всички ще бъдат доволни и щастливи!
Хриси, голяма вкусотия си приготвила. Не членувам в групи, освен в една, но тази ще я следя покрай теб. Харесвам места в които има положителна атмосфера и можем да се учим, споделяме и комуникираме без злобни критики, странни коментари и т.н. Но тук съм за да навестя теб:) и да се насладя на този турски сладкиш. Поздрави!
ОтговорИзтриванеМного благодаря, Кате!
ИзтриванеАз членувам в доста кулинарни групи и се радвам да се насладя и почерпя повече знания от хората, които нямат сайтове, но са много добри кулинари. От там научавам и доста рецепти от различните райони на България и отделно рецепти от света. В повечето обстановката е положителна и усмихната, и се радвам да съм сред тях.
Поздрави и прегръдки!
Изглежда много вкусно, Хриси. И как перфектно си го навила. Аз отдавна му се каня, но си мисля че няма да стане така перфектно. Ти си професионалистка!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Благодаря, Габи!
ИзтриванеДесертът е много лек и вкусен, а относно навиването - не е сложно, и дори да не се получат перфектните рулца, пак ще може да са насладите на вкуса му.
Поздрави и прегръдки!