понеделник, 23 март 2020 г.

Млечно реване


Млечното реване е сочно, с мека текстура и се топи в устата. Класическото реване се залива със сироп от вода и захар, а тук прясно мляко има не само в пандишпановата смес, а и заливката е от мляко.
Експериментирайте в кухнята и зарадвайте близките си с тази класика, направена по по-различен начин.

 Продукти:
  • 3 яйца
  • 80 г захар
  • 200 мл прясно мляко
  • 80 мл олио
  • 150 г пшеничен грис
  • 100 г брашно
  • 10 г бакпулвер
  • ванилия

за сиропа
  • 700 мл прясно мляко
  • 370 г захар
  • ванилия


Приготвяне:
Млякото заедно със захарта се загряват до разтопяване на захарта. Оставя се за изстине.

Яйцата със захарта се разбиват на пяна. Прибавят се млякото и олиото. Разбърква се. Брашното се пресява с бакпулвера и се добавя се към яйчната смес. Накрая се прибавя гриса и ванилията. Сместа се разбърква до хомогенност и се изсипва в намазана тавичка с размер 20/30 сантиметра. Ако искате реването да стане по-дебело, може да изсипите сместа и в по-малък размер тавичка. 
Реването се пече на 180 градуса 30-35 минути. 
След като се опече сладкиша, се надупчва с клечка за зъби или дървено шишче. Залива се с изстиналият сироп. 
Реването се оставя на студено. 
Нарязва се напълно изстинало и се наръсва с кокосови стърготини или шам фъстък. 
Сервира се с разбита сметана, топка сладолед или любими плодове. 


Да ви е сладко! 

Рецептата е адаптирана от кулинарната група ,, Турски вкусотии". 

Няма коментари:

Публикуване на коментар