Продукти:
- 250 брашно
- 100 г меко краве масло
- 100 г захар
- 1 яйце
- 2 ванилии
- 1 щипка сол
- течен шоколад (бял и кафяв)
- пудра захар
Приготвяне:
Към брашното се прибавят солта, захарта, ванилията и мекото масло. Разбърква се докато се получи пясъчно тесто. Прибавя се яйцето и се замесва гладко тесто.
Тестото се увива в стреч фолио и се поставя в хладилника за 30 минути.
Охладеното тесто се разточва върху плот, поръсен с брашно. Изрязват се кръгове с размер 6 сантиметра. Нареждат се в тава, постелена с хартия за печене, като на половината се правят дупки с малка капачка.
Пекат се на 180 градуса 15 минути.
Охлаждат се.
Течният шоколад леко се затопля. Поставя се в пош с кръгъл накрайник и върху бисквитката без дупка се шприцова от шоколада. Похлупва се с бисквитка с дупка.
Готовите бисквитки се поръсват с пудра захар.
Получават се около 20 броя слепени бисквитки.
Браво, започнала си с приготовленията!
ОтговорИзтриване