сряда, 12 декември 2018 г.

Бисквитки с течен шоколад


Продукти:
  • 250 брашно
  • 100 г меко краве масло
  • 100 г захар
  • 1 яйце
  • 2 ванилии
  • 1 щипка сол
  • течен шоколад (бял и кафяв)
  • пудра захар

Приготвяне:
Към брашното се прибавят солта, захарта, ванилията и мекото масло. Разбърква се докато се получи пясъчно тесто. Прибавя се яйцето и се замесва гладко тесто. 
Тестото се увива в стреч фолио и се поставя в хладилника за 30 минути.

Охладеното тесто се разточва върху плот, поръсен с брашно. Изрязват се кръгове с размер 6 сантиметра. Нареждат се в тава, постелена с хартия за печене, като на половината се правят дупки с малка капачка. 
Пекат се на 180 градуса 15 минути. 
Охлаждат се.
Течният шоколад леко се затопля. Поставя се в пош с кръгъл накрайник и върху бисквитката без дупка се шприцова от шоколада. Похлупва се с бисквитка с дупка. 
Готовите бисквитки се поръсват с пудра захар. 


Получават се около 20 броя слепени бисквитки. 

1 коментар: