неделя, 16 декември 2018 г.

Бадемки


Хрупкави с вкус на бадем, примесен с аромат на ром - това са тези неустоими сладки за споделяне с приятели на кафе.

Продукти:
  • 200 г брашно
  • 110 г студено краве масло
  • 80 г захар
  • 60 г смлени сурови бадеми
  • 1 белтък
  • 1 с. л. ром
  • щипка сол
и още
  • 30-40 бр цели сурови бадеми


Приготвяне:
Брашното се пресява със солта.
Към него се прибавят захарта, нарязаното на малки кубченца масло, рома, белтъка и смлените бадеми. Замесва се меко тесто. 
Поставя се, увито в стреч фолио в хладилник за 1 час. 
Охладеното тесто се оформя на цилиндър с диаметър 2 см. От него се отрязват парченца, които се оформят на фитил. Краищата на фитила се събират и прищипват с пръсти. В средата се поставя цял бадем. Тук Ивана е обяснила с нагледни снимки, оформянето на сладките. 
Бадемките се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса 8-10 минути. 
Охлаждат се и се поръсват с пудра захар. 



4 коментара:

  1. Като капчици...пък и с бадеми...!

    ОтговорИзтриване
  2. Много хубава рецепта. За втора година ги правя. Красиви и много вкусни бадемки.


    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Таня, много благодаря за доверието! Радвам се, че бадемките се харесват на семейството ти!
      Весели и благословени празници!

      Изтриване