събота, 1 декември 2018 г.

Портокалови сладки с шоколадови капки

 

Продукти:
  • 360 г брашно
  • 5 г бакпулвер
  • 100 г захар
  • 80 г студено краве масло
  • 1 яйце
  • 40 г шоколадови капки
  • настъргана кора на 1 портокал
  • сока на 1 портокал
още
  • 100 г захар кристал
  • 100 г пудра захар


Приготвяне:
Брашното се пресява заедно с бакпулвера.Към него се прибавят захарта, нарязано на кубчета масло, яйцето, портокаловата кора и сока, и накрая - шоколадовите капки. Замесва се меко тесто. Поставя се в хладилник за 30-40 минути. 

От тестото се късат топченца с размер на малък орех. Овалват се първо в кристалната захар и след това в пудрата. 
Нареждат се в тава застелена с хартия за печене. 
Пекат се 12-15 минути в предварително загрята фурна без вентилатор на 170 градуса. 


Благодаря на Ивана за рецептата на тези ароматни и много вкусни сладки! 

4 коментара:

  1. А тези видях миналата година при Ивана и си ги обещах, но май вече им е дошло времето!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вкусни и ароматни са, няма да съжаляваш за избора си.
      Поздрави, Веси!

      Изтриване