Продукти:
- 360 г брашно
- 5 г бакпулвер
- 100 г захар
- 80 г студено краве масло
- 1 яйце
- 40 г шоколадови капки
- настъргана кора на 1 портокал
- сока на 1 портокал
още
- 100 г захар кристал
- 100 г пудра захар
Приготвяне:
Брашното се пресява заедно с бакпулвера.Към него се прибавят захарта, нарязано на кубчета масло, яйцето, портокаловата кора и сока, и накрая - шоколадовите капки. Замесва се меко тесто. Поставя се в хладилник за 30-40 минути.
От тестото се късат топченца с размер на малък орех. Овалват се първо в кристалната захар и след това в пудрата.
Нареждат се в тава застелена с хартия за печене.
Пекат се 12-15 минути в предварително загрята фурна без вентилатор на 170 градуса.
А тези видях миналата година при Ивана и си ги обещах, но май вече им е дошло времето!
ОтговорИзтриванеВкусни и ароматни са, няма да съжаляваш за избора си.
ИзтриванеПоздрави, Веси!
Страхотни и лесни за направа.
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
Изтриване