Оригинална и лесна рецепта , която видях в сп. ,,Кулинарен журнал''.
В списанието рецептата е, като в гнездата се чуква цяло пъдпъдъче яйце, но поради липса на такива, аз я видоизмених и я направих с разбити кокоши яйца. Вида е малко по-друг, но вкуса според мен е същият.
Ето и как направих тези сладурчести мъфини.
Продукти:
- 500 г домашна кайма
- подправки - чер пипер, кимион. чубрица, сол
- 1 яйце за омесване на каймата + 3 яйца за пълнежа
- 1 шепа галета
Каймата се омесва с подправките, прибавя се яйцето и галетата. Каймата се разделя на топчета с големина около 50-55 грама. Всяко топче се поставя в гнездото на формата и с пръсти се разпределя по дъното и стените. Формата не се маже с мазнина.
Трите яйца се разбиват леко с вилица и се посоляват.
С лъжица се пълнят мъфините и се връщат отново във фурната. Пекат се още 7-8 минути или докато се опекат яйцата.
Поднасят се със сезонна салата и картофено пюре.
Мъфините са вкусни както топли, така и студени.
Опитайте и ще останете очаровани.
Няма коментари:
Публикуване на коментар