вторник, 8 юли 2014 г.

Сладолед Страчатела



Свежест, прохлада и сладки моменти ни донася в жарките летни дни разкошен домашно приготвен Сладолед. Лятото Сладоледа е с главно С. Той е главен герой, на който му се радват и малки, и големи.
Приготвянето му е толкова лесно и бързо, така че не се колебайте, доставете си това удоволствие!

Необходими продукти:
  • 4 жълтъка
  • 250 мл прясно мляко
  • 150 г захар
  • 200 мл течна сладкарска сметана
  • 2 ванилии
  • 100 г черен шоколад

Начин на приготвяне:
Жълтъците се разбиват на пяна с половината захар.
Прясното мляко с другата половина от захарта се загрява до завиране.
На тънка струя се прибавя прясното мляко към разбитите жълтъци, като разбиването продължава, за да се темперира сместа. Връща се на огъня и с постоянно бъркане се вари до леко сгъстяване. Оставя се да изстине.
Сметаната се разбива и към нея се прибавя яйчно-млечната смес. Разбърква се с шпатула.
Шоколада се настъргва на едро и се прибавя към готовата смес.
Изсипва се в подходяща кутия и се поставя във фризер най-малко за 4 часа или до пълното замразяване на сладоледа. По време за замразяване сладоледа не се бърка.
Сладоледа се сервира гарниран с череши, накиснати в коняк, но можем да си го хапнем и гарниран по наш вкус и желание. Да ви е сладко!




Рецептата е адаптирана от тук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар