Продукти:
- 400 г листи за баница (12 бр.)
- 1.200 кг изчистена тиква
- 2 дюли
- 3-4 ябълки
- 1 ч. л. канела
- 100 г разтопено краве масло
- 100 г лешници
- 70 г бадеми
- 360 г захар (24 с. л.)
- пудра захар за поръсване
Приготвяне:
Тиквата, дюлите и ябълките се настъргват на ситното ренде. Поръсват се с канелата и се разбъркват. Сместа се разделя на 6 части.
Ядките се натрошават.
Взема се един лист за баница, намазва се хубаво с четка с разтопеното краве масло. Върху него се поставя втори лист, който също се намазва с масло. Разпределя се 1/6 от плодовата смес, поръсва се с 4 с. л. захар и натрошени ядки.
Навива се на руло и се поставя в тава, постелена с хартия за печене.
По този начин се приготвят още 5 рула. (Подреждат се идеално в тавата от печката)
Готовите рула се намазват с краве масло.
Пекат се в предварително загрята фурна на 160 градуса, докато рулата се зачервят. (може да отнеме около 1 час). Бавното и продължително печене е необходимо, заради суровите плодове.
Още топъл щрудела се поръсва с пудра захар.
Сервира се студен с добро настроение и слънчева усмивка!
Да ви е сладко!
Весела, слънчева и пъстра есен, приятели!
Тиквата, дюлите и ябълките се настъргват на ситното ренде. Поръсват се с канелата и се разбъркват. Сместа се разделя на 6 части.
Ядките се натрошават.
Взема се един лист за баница, намазва се хубаво с четка с разтопеното краве масло. Върху него се поставя втори лист, който също се намазва с масло. Разпределя се 1/6 от плодовата смес, поръсва се с 4 с. л. захар и натрошени ядки.
Навива се на руло и се поставя в тава, постелена с хартия за печене.
По този начин се приготвят още 5 рула. (Подреждат се идеално в тавата от печката)
Готовите рула се намазват с краве масло.
Пекат се в предварително загрята фурна на 160 градуса, докато рулата се зачервят. (може да отнеме около 1 час). Бавното и продължително печене е необходимо, заради суровите плодове.
Още топъл щрудела се поръсва с пудра захар.
Сервира се студен с добро настроение и слънчева усмивка!
Да ви е сладко!
Весела, слънчева и пъстра есен, приятели!
Хриси, уникален е. Нямам думи. Понеже искам да се опитам да го направя , а нямам дюли, в такъв сличай да увелича ли броя на ябълките?
ОтговорИзтриванеПоздрави Катя
Благодаря за хубавият отзив!
ИзтриванеДюлите дават много хубав аромат на щрудела, но при липса може да ги замениш с ябълки или круши.
Поздрави и приятен ден!
Прекрасен е, Хриси! Не съм се сещала да добавя дюли в щрудела, представям си какъв вълшебен аромат се получава. Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Кате!
ИзтриванеДюлите са много ароматен плод и са подходяши за почти всички есенни печива.
Поздрави и прегръдки, момиче мило! :) <3
Звучи ми много вкусно този щрудел! Видът му също обещава страхотен вкус! Топла и красива есен се усеща в снимките ти, Хриси!
ОтговорИзтриванеБети, благодаря ти за хубавият отзив и вниманието!
ИзтриванеПоздрави!
Хриси, направих го. Намерих дюли за да спазя точно рецептата. Уникален е.
ОтговорИзтриванеПоздрави Катя
Кате, много се радвам за доверието ти към мен, и че щрудела ви е харесал!
ИзтриванеПоздрави!
Хриси, подозирам, че след рецептата ти за щрудел с дюли, ябълки и круши и този ще се нареди сред любимите ми.
ОтговорИзтриванеАроматен и много вкусен е щрудела, и за любителите на тиквата, наистина ще стане любим.
ИзтриванеПоздрави, Веси!
Хриси, здравей. Аз вече започнах да се приготвям за коледните празници. По традиция първо правя кварк щолен. Тази година реших да направя и домашни бонбони. За пореден път избрах твои рецепти и съм повече от доволна. Много вкусни и леки бонбонки. Направих чийз бонбони, бадемови бонбони с фурми и лусозни бадемови бонбони.
ОтговорИзтриванеБлагодоря за рецептите
Поздрави Катя
Кате, много ти благодаря за доверието и вниманието ти към мен!
ИзтриванеРадвам се, че моите рецепти са ти допаднали и си доволна от крайният резултат!
Поздрави, мила!
Хриси, както винаги голяма вкусотийка. Благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриванеТити, много се радвам, че щрудела ви е харесал! Благодаря ти, мила, за доверието!
ИзтриванеПоздрави и прегръдки!