Продукти:
за основата
- 100 г обикновени бисквити
- 100 г корнфлейкс
- 80 г краве масло
- 3-4 с. л. захар
за крема
- 700 г тиква
- 200 г крема сирене
- 200 г заквасена сметана
- 10 с. л. захар
- 10 г желатин
- ванилия
- 1/2 настъргана лимонова кора
Приготвяне:
Поставят се в купа и към тях се прибавят захарта и разтопеното краве масло.
Отваряем ринг с фиксиран размер 20 см се поставя върху поднос.
В него се изсипват бисквитените трохи и се притискат с лъжица. Оставят се на студено.
Желатинът се залива с 60 мл студена вода и се оставя да набъбне.
Тиквата се нарязва на кубчета и се запича или сварява в малко вода. Овкусява се със захарта, която може да варира в зависимост от сладостта на тиквата. Поставя се в Нутрибулет на Делимано и се блендира.
Към нея се добавя крема сиренето и заквасената сметана, и отново се блендира с нутрибулета.
Сместа се ароматизира с ванилията и настърганата лимонова кора.
Набъбналият желатин се разтопява на водна баня и се добавя към тиквената смес.
Така приготвеният крем се излива върху основата и се оставя в хладилника да стегне.
Да ви е сладко!
Прекрасна рецепта . Много ми допадна и вашият блог . Вече редовно ще ви следя. И аз като вас съм завладяна от кулинарният свят и споделям вашата страст към него. Приятен ден от мен и до следващата прекрасна рецепта.
ОтговорИзтриванеСърдечни благодарности, Теди!
ИзтриванеРадвам се, че рецептата и блога са ти харесали, и съм полезна!
Поздрави! :)
Здравей, корнфлейкса може ли да се замени с овесени ядки..примерно или нешо друго
ОтговорИзтриванеЗдравей, Дани!
ИзтриванеКорнфлейкса може да го замениш с бисквити и подложката на чийзкейка ще е само бисквитена. Не съм правила основа на чийзкейк с овесени ядки и незнам какъв вкус ще се получи. Пробвай и сподели резултата.
Поздрави!