Продукти:
- 400 г кисело мляко
- 2 яйца
- 1 ч. л. сол
- 2 с. л. ракия
- 1 ч. л. сода бикарбонат
- 1 ч. л. бакпулвер
- 600-650 г брашно
Приготвяне:
Брашното се пресява с бакпулвера.
Киселото мляко се поставя в купа и в него се разтваря содата. Прибавят се яйцата, солта и ракията.
Към тях постепенно се прибавя брашното, като сместа се бърка постоянно. Когато тестото се повтвърди се доомесва с ръце.
Тестото се оставя да почине 15-20 минути.
Разточва се на кора с дебелина около 3-4 милиметра и от нея се изрязват ромбоиди, квадрати или правоъгълници, които се прорязват в средата и едната страна се промушва в отвора.
Пържат се в маслена баня на умерен огън.
След изваждането, бухтите се поставят на кухненска хартия, да се отцеди излишната мазнина.
Поднасят се със сиренце, любимото сладко и задължително в студените дни топъл билков чай.
Да ви е сладко!
Оооо, и на нас са ни любими Хриси! Дърпам си една с кафето!
ОтговорИзтриванеЗаповядай, Вили и да ти е сладко! :)
ИзтриванеПрелестни! Така да ги обичам! :) И вкъщи от една голяма тава, пълна с бухти, рядко остава някоя за следобедна закуска. :)
ОтговорИзтриванеХубави почивни дни, Хриси!
Светле, и аз като ги напържа, стават една голяма тава и...започва едно ядене,та цял ден :)))
ИзтриванеТопъл и уютен ден!
Мда, особено със сиренцето;) Хубава бухтена неделя, Хриси;)
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Марте!
ИзтриванеХапваме бухтичките с всичко :))
Прегръдки, мила!
Kak se preriazva prez sredata
ОтговорИзтриванеKak se preriazva prez sredata
ОтговорИзтриванеОт тестото се отрязва бухта с форма на правоъгълник, на който с остър нож се прави прорез през средата и единият край се промушва през отвора. :)
ИзтриванеИ на мен ми са ми любими!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Поздрави и прекрасна снежна неделя, Натали! :)
ИзтриванеЛюбими и на нас. Е, не така красиво оформени като при теб! :)
ОтговорИзтриванеПрегръдка!
Прегръдка, Тили! :)
ИзтриванеХриси, припомни ми едни приятелски неделни бухти...с тъга, но и умиление...
ОтговорИзтриванеЧудесни са и твоите.
Благодаря, Веси! :)
Изтриване