С голяма радост и аз се сдобих с книгата на Манчев и Шишков, и сега остава да следвам техните рецепти и съвети, и моята маса да се напълни с прекрасни блюда. :)
Първата рецепта, която направих от книгата и искам да споделя с вас е пастет от пилешки дробчета.
Продукти:
- 500 г пилешки дробчета
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 30 мл зехтин
- 30 г краве масло
- 2 с. л. заквасена сметана
- сол
- черен пипер
Пилешките дробчета се измиват, почистват се от жилките и се отцеждат върху кухненска хартия.
В тефлонов тиган се запържват леко нарязаният лук на полумесеци и чесън,
Добавят се пилешките дробчета и се запържват до леко зачервяване. Дробчетата не трябва да се препържват, отвътре трябва да са розови.
Прибавя се сметаната, разбърква се и тигана се отмесва от огъня.
Овкусява се със солта и черния пипер.
Понеже сместа е повече и за по-добър резултат, дробчетата се пасират на два пъти в Нутрибулета.
Да ви е сладко и се наслаждавайте на домашно приготвената храна!
Браво, Хриси! Аз не успях да се сдобия с книгата им, но не съжалявам. :) Има и по - добри книги! Това ми е утехата.
ОтговорИзтриванеПастета се е получил с хубава текстура.
Поздрави!
Габи, не съжалявай! Книгата е с много хубави рецепти и много луксозна, но неможе човек да има всички кулинарни книги :)
ИзтриванеПоздрави и прегръдки, мила!
Чудесен домашен пастет, Хриси! Благодаря за рецептата, ще пробвам съвсем скоро да го приготвя и аз. :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Благодаря, Светле!
ИзтриванеЩе чакам отзиви... :))
Христинка, така апетитно си поднесла пастета! С удоволствие бих си взела!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Благодаря, Инче!
ИзтриванеПочерпи се, много е вкусен пастета :)