В много случаи си мислим, че като знаем нещо от години, и другите го знаят, но явно грешим. Така се получава и с тези портокалови корички. От години си правя вкъщи домашни и никога не купувам от магазините, но не съм се и сещала да напиша в блога тяхното приготвяне. И когато няколко хора ме попитаха как се правят, реших да споделя рецептата. Понеже в годините съм ги правила на око, сега си направих труда да измеря количеството портокалови корички и захарта за улесняване на вас, моите последователи.
Продукти:
- 300 г портокалови корички почистени от бялата част
- 300 г захар
Приготвяне:
Преди да се обелят портокалите се.измиват много хубаво. На всяко резанче се премахва бялата част. Трябва да остане само оранжевата коричка.
Поставят се в тенджерка и се заливат със студена вода. След като водата заври, се изхвърля и се налива нова вода. Така се процедира 3-4 пъти.
Към изварените корички се добавя 100 мл вода и захарта. Поставят се на котлона и се варят до гъстотата на сладко. Или капка от сиропа капната в чиния, да не се разлива.
Готовите корички се прехвърлят в сух и затоплен буркан. Бурканът се обръща с капачката надолу, до пълното му изстиване.
Това е...лесно и в същото време имате чудесни ароматни домашно приготвени портокалови корички, които може да използвате в сладкиши, бонбони, козунаци, щолени ...
Страхотни!Когато реша да ги направя, задължително ще е по тази рецепта. Обожавам този вкус. Напомнят ми на бонбоните "Черноморец", лоото много обичам, но за съжаление тук няма откъде да купя.
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Хриси!
Много благодаря, Иве!
ИзтриванеПри мен е задължително зимата да си направя озахарени портокалови корички и след това ги използвам през цялата година.