сряда, 27 януари 2021 г.

Озахарени портокалови корички

 


В много случаи си мислим, че като знаем нещо от години, и другите го знаят, но явно грешим. Така се получава и с тези портокалови корички. От години си правя вкъщи домашни и никога не купувам от магазините, но не съм се и сещала да напиша в блога тяхното приготвяне. И когато няколко хора ме попитаха как се правят, реших да споделя рецептата. Понеже в годините съм ги правила на око, сега си направих труда да измеря количеството портокалови корички и захарта за улесняване на вас, моите последователи. 

Продукти:

  • 300 г портокалови корички почистени от бялата част
  • 300 г захар

Приготвяне:

Преди да се обелят портокалите се.измиват много хубаво. На всяко резанче се премахва бялата част. Трябва да остане само оранжевата коричка. 

Поставят се в тенджерка и се заливат със студена вода. След като водата заври, се изхвърля и се налива нова вода. Така се процедира 3-4 пъти. 

Към изварените корички се добавя 100 мл вода и захарта. Поставят се на котлона и се варят до гъстотата на сладко. Или капка от сиропа капната в чиния, да не се разлива. 

Готовите корички се прехвърлят в сух и затоплен буркан. Бурканът се обръща с капачката надолу, до пълното му изстиване. Това е...лесно и в същото време имате чудесни ароматни домашно приготвени портокалови корички, които може да използвате в сладкиши, бонбони, козунаци, щолени ...  

Няма коментари:

Публикуване на коментар