Продукти:
- 1.200 г картофи
- 500 г кайма
- 1 глава лук
- 250 г кашкавал
- 2 яйца
- сол
- черен пипер
- магданоз
- олио
Приготвяне:
Лукът се нарязва на ситно и се задушава в малко олио. Прибавя се каймата и се запържва до готовност. Овкусява се с черен пипер и магданоз, и се оставя да изстине.
Картофите се обелват и настъргват на едро ренде.
Кашкавалът също се настъргва.
Картофите леко се посоляват и се добавят яйцата. В този момент картофите леко се оводняват и трябва да се изцедят с ръце.
Към тях се добавя половината кашкавал и се овкусяват с черен пипер.
Взема се чаша с обло дъно и вътрешността се покрива със стреч фолио.
Поставят се 2 с. л. от картофената смес, която се разпределя по дъното и стените. Поставя се и малко от кашкавала и 2 с. л. от каймата. Притиска се хубаво и отгоре се покрива с още от картофената смес. С помощта на фолиото се оформя топка.
Картофените топки се нареждат в тава, постелена с хартия за печене.
С четка леко се намазват с олио.
Пекат се в предварително затоплена фурна на 180 градуса 45-50 минути.
Добър апетит!
Интересна рецепта. Ще ги опитам, Хриси. От теб основното, от сестра ти десерта.
ОтговорИзтриванеКатя
Благодаря, Кате!
ИзтриванеДобре ще си хапнете у вас :)
They look great!
ОтговорИзтриванеMust be delicious!
Greetings.
Сърдечно благодаря, Педро!
ОтговорИзтриване