Когато има синхрон в едно семейство и едната част е любител на ,,мръФката", а другата - обича да угажда, се получава нещо апетитно и много вкусно :)
Продукти:
1 джолан
2-3 моркова
1 глава лук
1 глава чесън
черен пипер
бахар
дафинов лист
червен пипер
Приготвяне:
Първо на ред е съпружеското участие към приготвянето на това вкусно руло. Връчвате му джоланът и го оставяте да се поти, докато го опърли хубаво. :) След това идва измиването му и хайде в тенджерата под налягане. Прибавяме за компания на зачервеното джоланче обелените цели моркови, лука срязан на две, 4-5 скилидки чесън, подправките и накрая солта.
Джоланът се вари 40-50 минути или до омекване на месото.
Оставя се да поизстине. Внимателно джоланът се разрязва само от едната страна и се отстранява коста. Премества се върху стреч фолио.
Така както е отворен джоланът се посипва с червен пипер и пресован чесън. По желание може да се сложи шарена сол или други подправки.
С помощта на фолиото джоланът се навива на руло и хубаво се пристяга с него.
Оставя се на студено да стегне и идва ред на остър нож, и любимата дъска за мезета.
Приятен апетит!
Леле, Хриси голяма вкусотийка сте сътворили. Непременн ще го пробвам, но след постите. А може и преди това, защото и аз съм тези които обича да угажда.
ОтговорИзтриванеКатя
Сърдечно благодаря, Кате! Вярно, че джоланчето е по време на пости, но всеки сам избира как и с какво да се храни. Ще се радвам да споделиш мнение!
ИзтриванеПоздрави!