понеделник, 22 март 2021 г.

Апетитно руло от свински джолан



Когато има синхрон в едно семейство и едната част е любител на ,,мръФката", а другата - обича да угажда, се получава нещо апетитно и много вкусно :) 

 Продукти:

1 джолан 

2-3 моркова

1 глава лук

1 глава чесън

черен пипер

бахар 

дафинов лист

червен пипер


Приготвяне:

 Първо на ред е съпружеското участие към приготвянето на това вкусно руло. Връчвате му джоланът и го оставяте да се поти, докато го опърли хубаво. :) След това идва измиването му и хайде в тенджерата под налягане. Прибавяме за компания на зачервеното джоланче обелените цели моркови, лука срязан на две, 4-5 скилидки чесън, подправките и накрая солта. 

Джоланът се вари 40-50 минути или до омекване на месото.  

Оставя се да поизстине. Внимателно джоланът се разрязва само от едната страна и се отстранява коста. Премества се върху стреч фолио. 

Така както е отворен джоланът се посипва с червен пипер и пресован чесън. По желание може да се сложи шарена сол или други подправки. 

С помощта на фолиото джоланът се навива на руло и хубаво се пристяга с него. 

Оставя се на студено да стегне и идва ред на остър нож, и любимата дъска за мезета. 



Приятен апетит! 

2 коментара:

  1. Леле, Хриси голяма вкусотийка сте сътворили. Непременн ще го пробвам, но след постите. А може и преди това, защото и аз съм тези които обича да угажда.
    Катя

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сърдечно благодаря, Кате! Вярно, че джоланчето е по време на пости, но всеки сам избира как и с какво да се храни. Ще се радвам да споделиш мнение!
      Поздрави!

      Изтриване