Продукти:
- 2 яйца М
- 100 г пудра захар
- 2 щипки сол
- 130 мл олио
- 30 г мед
- ванилия
- 420 г брашно
- 10 г бакпулвер
Приготвяне:
В купа се смесват яйцата със захарта и солта. Разбъркват се с телена бъркалка.
Към тях се добавят олиото, меда и ванилията. Сместа отново се разбърква и започва да се добавя по-малко брашното. След като тестото се е оформило на топка се доомесва на плота.
Получава се много фино и меко тесто, направо копринено.
От него се късат топчета с големина на орех. Топчето леко се завърта на плота, за да се получи цилиндър. С помощта на сладкарски гребен от едната страна тестото се притиска и след това от другата страна.
Сладките се нареждат в тава постелена с хартия за печене.
Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса 10 минути.
От тази доза се получават около 40 броя много вкусни сладки.
Споделете с приятели, и кафето и сладките ще са двойно по-хубави!
Няма коментари:
Публикуване на коментар