Така приготвени могат да се сервират като основно ястие с подходяща гарнитура или да се аранжират в плато за предястие.
Продуктите са относителни взависимост колко гъби искаме да ,,облечем'' и колко са големи самите гъби.
Продукти:
- 1/2 кг домашна кайма
- черен пипер
- чубрица
- кимион
- лук (по желание, аз не слагам)
- 100 г пушен бекон
- 100 г кашкавал
Приготвяне:
Гъбите се измиват и се премахват пънчетата.
Каймата се овкусява с подправките.
Взема се от каймата горе-долу колкото за голямо кюфте, около 70-80 грама. Разплесква се на питка върху стреч фолио. Отгоре се поставя една гъба и се ,,облича'' с каймата, като отвора на гъбата трябва да се остави отворен.
В отвора, където е било пънчето се поставя ситно нарязания бекон.
Така приготвените гъби се поставят в тава с хартия за печене. Не се слага мазнина.
Поставят се в предварително загрята фурна на 200 градуса. Пекат се около 20-25 минути.
Когато вече за запечени се изваждат от фурната и се поръсват с настърганият кашкавал.
Връщат се отново във фурната докато се запече кашкавала.
С пълнежа на гъбите може да се импровизира и да се сложи плънка по желание.
Каймата също може да се овкуси с любимите ви подправки.
Но както и да ги направите, накрая ще поднесете едно вкусно и изненадващо ястие.
И незабравяйте усмивката! Всичко поднесено с нея е по-вкусно! :)
Интересни кюфтета си направила, Хриси! И тук ще споделя, че обожавам кюфтета, а така приготвени са много вкусни, от снимките си личи! Прекрасни са!
ОтговорИзтриванеВзимам си едно, но най- голямото :)
Усмихната неделя.
Благодаря, Габи!
ИзтриванеНаистина са много вкусни гъбите ли, кюфтетата ли и аз незнам как да ги нарека :)
За теб запазвам най-голямото :)
Сърдечни поздрави!
Ей, как го измисли бе, :)...много вкусно и снимките греят!
ОтговорИзтриванеЦелувка за хубавата рецепта!
Благодаря, но този път не съм ги измислила :) Записала съм си рецептата в тетрадката отдавна...и попаднат ли ми по-едри гъби винаги ги приготвям :)
ИзтриванеЦелувки и от мен!
Хриси, пожелавам ти, мила нестихващо вдъхновение, за да ни радваш и нас с разнообразие от рецепти и идеи! Отново успя да ме изненадаш. Чудесни са! Прекрасна нова седмица!
ОтговорИзтриванеРадвам се, че моите рецепти впечатляват такива изявени блогъри, като теб!
ИзтриванеСърдечно ти благодаря, Кати! :)
Хубави и слънчеви дни!
Хриси, това си го копвам за тези дни, имам гъби, ще си купя и кайма....Страшна си:))
ОтговорИзтриванеВеси, направи гъбките, няма да съжаляваш!
ИзтриванеИ благодаря за комплимента :)))
Обещах, и направих, Хриси! Нямах бекон и не сложих, а отгоре след изпичане вместо кашкавал - сложих моцарела. Чудесни са! Благодаря!
ИзтриванеВеси, и при тази рецепта може да се импровизира според вкуса и наличните продукти.
ИзтриванеРадвам се, че са ви харесали!
Прекрасна седмица ти желая с една голяма прегръдка!
Тази вечер ги направих тези гъби-кюфтета.Страхотни са! Пънчетата ги нарязох на лентички и заедно с малко сметана бяха сосчето към кюфтетата.Благодаря за вкусното предложение!
ОтговорИзтриванеИ аз благодаря за доверието :)
ИзтриванеС това сосче вярвам, че сте си направили една гурме вечеря :)
Хубава вечер!
Хриси,още от ФБ ми хвана окото от раз с тази рецепта,великолепна е и трябва да се опита непременно,много идейно и вкусно!Хубава вечер!
ОтговорИзтриванеОпитай, Роси! Ще ви харесат ,,облечените '' гъбки :)
ИзтриванеРедовно ги правя, когато посрещам гости и винаги са очаровани.
Спокойна вечер, мила!
Обратното съм го правила, но това не. А като си познавам домашните, ще пожъна фурор;) Мерси, Хриси! Хубава вечер!
ОтговорИзтриванеТози коментар бе премахнат от автора.
ИзтриванеНяма начин да не пожънеш фурор с тези симпатични и вкъсни гъбки, Марте! :)
ИзтриванеХубав утрешен ден!
Здравейте!
ОтговорИзтриванеА дали каймата може да бъде заменена с нещо? Картофи или нещо по-подходящо?!?
Мерси :)