Продукти:
- 800 г пилешко месо от бутчета
- 2 глави лук
- 5-6 печени червени пиперки
- 250 г гъби печурки
- 200 г готварска сметана
- 1.200 г картофи
- 50 г краве масло
- 100 мл прясно мляко
- сол
- черен пипер
- олио
- 250-300 г кашкавал
Приготвяне:
Картофите се измиват хубаво и се сваряват. Обелват се и се намачкват с прибор за картофи. Прибавят се кравето масло, солта и прясното мляко. Пюрето се разбърква.
Пилешкото месо се нарязва на жулиени. Гъбите се обелват и се нарязват. Лукът се нарязва на полумесеци.
Олиото се загрява в тиган. Прибавя се пилешкото месо и се запържва. Добавя се лука и след като е поомекнал се прибавят и нарязаните пиперки. Следват гъбите и сместа се готви до тяхната готовност. Овкусява се със сол и черен пипер. Накрая се добавя сметаната и тигана се отстранява от огъня.
Изстиналото пюре се разстила в тава с размер 28 см, като се прави борд.
В обособената картофена тавичка се изсипва пилешката плънка.
Отгоре се покрива с настърган кашкавал.
Тавата се поставя в предварително загряла фурна на 180 градуса и ястието се пече до зачервяване.
Приятен апетит!
Чудесно предложение, Хриси.
ОтговорИзтриванеУ нас е известно като "пиле по белгийски"
и майка го правеше в по-специални случаи :)
Сърдечно благодаря, Дани!
ИзтриванеНе знаех, че така се казва ястието. Аз импровизирах и понеже се получи вкусно и го записах в блога :)
Поздрави!
Interesting recipe, must be very tasty.
ОтговорИзтриванеGreetings
Благодаря, Педро!
Изтриване