Любимият на мало и голямо, но този път малко модифициран с новите тенденции, които изобщо не отнемат от неговият чар и вкус. Опитайте и този вариант на незабравимият сладък салам и ще останете очаровани.
Продукти:
- 400 г обикновени бисквити Petit Beurre
- 150 г краве масло
- 100 г шоколад (млечен или черен)
- 200 г кондензирано мляко
- 100 г крема сирене
- 2 с. л. вино Марсала
- портокалови корички
Приготвяне:
В съд с незалепващо покритие се поставят маслото, нарязаният шоколад и кондензираното мляко.
Поставят се на котлона на слаб огън и се разбъркват до тяхното разстопяване и обединяване. Съдът се отмества от котлона и се прибавя крема сиренето. Разбърква се хубаво до хомогенизиране. Овкусява се с Марсалата.
Бисквитите се начупват на дребно и топлата шоколадова смес се излива към тях. Прибавят се и нарязаните портокалови корички. Всичко се обърква и се изсипва върху стреч фолио. С ръце се оформя във вид на руло. Завива се във фолиото и се поставя в хладилник.
След като сладкият салам стегне, се поръсва с пудра захар.
Ако препочитате класическият вариант на сладкият салам, рецептата може да видите тук.
Да ви е вкусно, весело и позитивно пролетно!
Виното може ли да се замени с друго и с какво.
ОтговорИзтриванеНяма никакъв проблем да замените Марсалата с ароматен ликьор или любима ароматна подправка.
ИзтриванеA very rich and original sweet. Have a good weekend
ОтговорИзтриванеСърдечно благодаря, Педро!
ИзтриванеУсмихнат и слънчев ден!