събота, 24 април 2021 г.

Сладък салам с шоколад

 



Любимият на мало и голямо, но този път малко модифициран с новите тенденции, които изобщо не отнемат от неговият чар и вкус. Опитайте и този вариант на незабравимият сладък салам и ще останете очаровани. 

Продукти:

  • 400 г обикновени бисквити Petit Beurre
  • 150 г краве масло
  • 100 г шоколад (млечен или черен)
  • 200 г кондензирано мляко
  • 100 г крема сирене
  • 2 с. л. вино Марсала
  • портокалови корички

Приготвяне:
В съд с незалепващо покритие се поставят маслото, нарязаният шоколад и кондензираното мляко.
Поставят се на котлона на слаб огън и се разбъркват до тяхното разстопяване и обединяване. Съдът се отмества от котлона и се прибавя крема сиренето. Разбърква се хубаво до хомогенизиране. Овкусява се с Марсалата. 
Бисквитите се начупват на дребно и топлата шоколадова смес се излива към тях. Прибавят се и нарязаните портокалови корички. Всичко се обърква и се изсипва върху стреч фолио. С ръце се оформя във вид на руло. Завива се във фолиото и се поставя в хладилник. 
След като сладкият салам стегне, се поръсва с пудра захар.




Ако препочитате класическият вариант на сладкият салам, рецептата може да видите  тук.

Да ви е вкусно, весело и позитивно пролетно! 





4 коментара:

  1. Виното може ли да се замени с друго и с какво.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Няма никакъв проблем да замените Марсалата с ароматен ликьор или любима ароматна подправка.

      Изтриване
  2. A very rich and original sweet. Have a good weekend

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сърдечно благодаря, Педро!
      Усмихнат и слънчев ден!

      Изтриване