Няма нищо ново в тези картофени кюфтета, но рецептата в това съотношение на продуктите ги прави винаги сполучливи и много вкусни. Това е класика, която няма как да я пропусна в блога.
Продукти:
- 800 г сварени картофи
- 150 г настърган кашкавал
- 180 г настъргано сирене
- 3 яйца L
- 4 с. л. галета
- сол
- пресен магданоз
- черен пипер
- брашно
- олио за пържене
за млечно-чеснов сос
- 4 с. л. гъсто кисело мляко
- 2 с. л. майонеза
- ситно нарязан пресен чесън
Приготвяне:
Сварените картофи се настъргват на едро ренде. Прибавят се настърганият кашкавал, натрошеното сирене, яйцата и галетата. Сместа се обърква хубаво. Овкусява се с черен пипер и ситно нарязан магданоз. Опитва се и ако е необходимо тогава сместа се посолява.
С мокри ръце се оформят кръгли кюфтета. От тази смес се получават около 20-22 бр. кюфтета с тегло 60-70 грама.
Олиото се загрява. Оформените кюфтета се овалват само в брашно и се пускат в загрятата мазнина. Пържат се до златисто. След като се извадят се поставят върху домакинска хартия, да се отцеди излишната мазнина.
Кюфтетата се сервират със сезонна салата и млечно-чеснов сос.
Приятен апетит!
Много красиво поднесени и много апетитни снимки на любимите кюфтенца! :)
ОтговорИзтриванеПоздрави, Хриси!
Сърдечно благодаря, Светле!
ИзтриванеПоздрави!