Продукти:
- 4 пилешки бутчета
- брашно за овалване на бутчетата
- 400 гъби манатарки
- 1 глава лук
- 10-12 печени червени пиперки
- 3 скилидки чесън
- 1/2 ч. л. червен пипер
- черен пипер
- сол
- олио
- 400 мл зеленчуков бульон
- 300 г домати консерва
- 1 щипка захар
- магданоз
Приготвяне:
Пилешките бутчета се разполовяват. Посоляват се и се овалват в брашно.
В дълбок тиган или тава се налива олиото и бутчетата се запържват до златиста коричка. Изваждат се от мазнината и в нея се поставят гъбите. Готвят се до готовност. Изваждат се от тигана и в същата мазнина се поставя нарязаният на дребно лук. Задушава се и се прибавят нарязаните пиперки. Следват нарязаните скилидки чесън. Сместа се посолява, овкусява се с черният и червен пипер. Прибавят се доматите и захарта.
Ястието се залива с бульона и се прибавят бутчетата и гъбите.
Тавата се поставя в предварително загряла фурна на 180 градуса и се пече до готовност или докато ястието остане на мазнина.
Приятен апетит!
Много, много вкусна яхния, а снимките я правят още по-апетитна! Поздрави, Хриси!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, момиче мило!
ИзтриванеПоздрави и прегръдки!