вторник, 20 октомври 2020 г.

Печено свинско месо с червен боб в гювеч



 Продукти:

  • 1.200 г дребно свинско месо 
  • 2 стръка праз лук
  • 1 голяма глава лук
  • 1 морков
  • 1 домат
  • 4-5 печени чушки 
  • 1 кг сварен червен боб
  • олио
  • сол
  • 1/2 ч. л. червен пипер
  • 1//2 ч. л. пушен червен пипер
  • магданоз
  • джоджен
  • 200 мл бира

Приготвяне:
Месото се запича с малко олио в тава. 
Печените чушки се почистват и нарязват на ленти. 
Морковът се настъргва на едро ренде. 
Лукът се нарязва на полумесеци. 
Доматът се обелва и се нарязвана дребно. 
Всички зеленчуци се смесват и се прибавят към почти готовото месо. Запичането продължава до полуомекване на зеленчуците. 
Сместа се прехвърля в гювеч. Добавя се отцеденият боб. Ястието се подправя с червения и пушения пипер, солта, джоджена и магданоза. Залива се с бирата и около 200 мл вода. 
Гювечът се поставя във фурната на 200 градуса и ястието се запича до мазнина. 



Приятен апетит! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар