сряда, 28 октомври 2020 г.

Пълнени печени ябълки


Продукти:

  • 15 бр. селски ябълки
  • 70 г сушени сини сливи без костилки
  • 70 г стафиди
  • 70 г фурми без костилки
  • 100 г сурови лешникови ядки
  • 2-3 с. л. мед
  • 2 с. л. ром
  • канела



Приготвяне:
Ябълките се измиват и издълбават. За по-лесно издълбаване се използва уреда за изтърбушване на чушки и след това семенниците се премахат с малко ножче. 
Сините сливи и фурмите се нарязват на дребно. Поставят се в купа и към тях се добавят стафидите, натрошените лешници, меда, рома и канелата. Сместа се разбърква. В зависимост от големината на ябълките грамажа на пълнежа може да варира. 
Ябълките се пълнят и се нареждат в тава постелена с хартия за печене. 
Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса до тяхното омекване. 



Да ви е сладко! 

2 коментара: