- 4 яйца
- 120 г захар
- 250 мл прясно мляко
- 200 мл течна сладкарска сметана
- 200 г бисквитки Орео
Приготвяне:
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци.
Жълтъците се разбиват със захарта до леко побеляване.
Прясното мляко се загрява и се налива при жълтъците, чрез непрекъснато разбъркване.
Сместа се връща на котлона и се готви до завиране и леко сгъстяване.
Охлажда се.
От бисквитките Орео се отделят 7 бр. за формата на терина. Останалите бисквитките се разполовяват. Кремът се отделя и се поставя при млечно-яйчният крем, а хрупкавата част се натрошава на едро.
Белтъците се разбиват на сняг и се прибавят към крема.
Сметаната се разбива до плътност и тя се прибавя към крема. Разбърква се до хомогенност.
Накрая се добавят начупените бисквитки.
Отдолу на формата се поставят отделените цели бисквитки. Върху тях се разпределя пухкавата смес и се заглажда. Формата се поставя във фризер за няколко часа.
Когато терина е напълно замръзнал се обръща върху поднос. За по-лесно обръщане, може формата леко да я затоплите с топла вода.
В зависимост колко е голяма формата ви, може от сместа да ви остане. Поставете я в кутия и след това я замразете, а ако ви е по-удобно и лесно, направо цялата смес поставяте в кутия и получавате един невероятен сладолед Орео.
Ние в къщи имахме празник и аз реших да оформя сладоледа малко по тържествено и се получи този наистина красив сладоледен терин.
Страхотно. Вкуснотия.
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Батето! :)
ИзтриванеЗдравей, Хриси. Днес го направих и сега е във фризера. Обаче някъде сгреших. Стои като пресечено. Къде ми е грешката ? Обаче пак ще го направя.
ОтговорИзтриванеПоздрави Катя
Здравей, Кате!
ИзтриванеЗа да стои пресечен сладоледа, предполагам, че си презготвила жълтъците. Когато са преминали термична обработка, явно са заврели и от там се пресичат. Малко е тънка границата между завирането и отнемането им от огъня. Следващият път по-добре ги отнеми по-рано от огъня.
Поздрави и хубав ден!
Сигурно. Обаче е вкусно, не е натрапчево сладко, точно по моя вкус.
ОтговорИзтриванеБлагодаря за рецептата!
Пиздрави Катя
Красота!
ОтговорИзтриване