понеделник, 8 юни 2020 г.

Винен кебап със свински сърца


Продукти:
  • 3 бр. свински сърца
  • сол
  • черен пипер
  • 2 с. л. брашно
  • 100 мл червено вино
  • 2-3 зърна бахар 
  • дафинов лист - 1 бр.
  • 2 глави лук
  • 2-3 скилидки чесън 
  • олио
  • 1 ч. л. червен пипер  
  • 1 ч. ч. ориз  

Приготвяне: 
Сърцата се измиват хубаво. Заливат се със студена вода. Посоляват се и към тях се прибавя няколко зърна черен пипер.  Варят се в тенджера под налягане приблизително 50-60 минути. 

Сърцата се нарязват на филийки. 

В тенджера се загрява олио. Нарязаната на дребно 1 глава лук се задушава, заедно с чесъна. Прибавя се брашното и след като се позапържи се добавя и червения пипер. Разрежда се с част от бульона и виното. Към ястието се прибавят зърната бахар и дафиновия лист. Готви се няколко минути и след това се прибавят нарязаните сърца. След няколко минути ястието е готово. 

Другата глава лук се нарязва на дребно и се задушава в загрято олио. Добавя се измитият ориз и зърна черен пипер. Като стане стъклен се залива с 3 ч. ч. от бульона. Пече се на 200 градуса до готовност. 

В чиния се поставя от ориза, нареждат се филийките сърца и се заливат със соса.

Понякога обикновените неща са много вкусни ... опитайте и вие!

Приятен апетит! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар