четвъртък, 18 юни 2020 г.

Крем Дипломат



6 години блог, 6 години вълнения, трепети и търсене на нови вкусове и рецепти, и претворени стари в ново амплоа.
6 години нови запознанства, нови приятели и приятни часове сред всички вас.
6 години натрупване на емоции, усмивки и щастливи мигове.
И всичко това благодарение на вас, мили приятели и последователи.
Благодаря ви от все сърце за всеки един коментар, за доверието и уважението към мен и моя блог!
И за да ни са сладки дните, големи усмивките и топло на душата и сърцето, почерпете се с най-вкусният и пухкав крем!

Продукти:
  • 600 мл прясно мляко 
  • 3 яйца
  • 150 г захар
  • 15 г желатин
  • 200 мл течна сладкарска сметана
  • 2 ванилии
  • 1 бурканче сладко от ягоди
  • 100 г (12 бр.) бишкоти
  • 150 мл прясно мляко за топене на бишкотите



Приготвяне:
Ягодовото сладко се поставя в цедка, да се отделят плодчетата ягоди от сиропа.  
Желатинът се залива с 60 мл студена вода и се оставя да набъбне.
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци.
Прясното мляко се затопля до завиране заедно със 100 г от захарта. 
Жълтъците се разбъркват с телена бъркалка. Към тях на тънка струя се налива прясното мляко. Сместа се връща се отново на котлона и с постоянно бъркане, се вари 2-3 минути. Добавя се желатина и се разбърква до разтварянето му. Ароматизира се с ванилията. Оставя се да изстине. 

Белтъците се разбиват на сняг с останалата 50 г захар. Добавят се към изстиналият крем. Разбърква се внимателно със шпатула. 

Течната сметана се разбива до плътност. Прибавя се към крема. 

На дъното на чаши се поставя малко от крема. Върху него се поставят парченца бишкоти напоени с прясно мляко. Поставят се плодчетата ягоди и се завършва с крем. 
Чашите се поставят в хладилник за 1-2 часа. 

Отделеният сироп от сладкото се разрежда с малко вода и при сервиране крема се залива с него. 


Да ви е сладко! 






10 коментара:

  1. Честита блогогодинка, Хриси!
    Пожелавам ти още много години да списваш това красиво място с вкусни и интересни рецепти! Черпя се с чашка крем и ти желая здраве и кулинарно вдъхновение!
    Прегръдки! <3

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти от все сърце за подкрепата, за приятелското рамо и за обичта, с която ме даряваш!
      Прегръдки и целувки! <3

      Изтриване
  2. Прекрасно! Честит Рожден ден на Блога и продължавайте да ни изненадвате все така приятно! Вие давате наслада за очите и душата.
    Поздравления!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много благодаря за хубавите думи и пожелания!
      Поздрави!

      Изтриване
  3. Честита годишнина, Хриси!
    Бъди жива и здрава и дай Боже още много години да сме заедно. Аз ще взема другата чашка да се почерпя.
    Поздрави Катя

    ОтговорИзтриване
  4. Честита годишнина, Хриси!
    Бъди жива и здрава и дай Боже дълги години да сме заедно.
    Голяма вдъхновителка си.
    Поздрави Катя

    ОтговорИзтриване
  5. Михаела Григорова27 юли 2020 г. в 19:57

    Приготвих го-страхотна пухкава вкусотия.Благодаря за сполучливите рецепти.И най-вече за съветите!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз благодаря за доверието, Миша!
      Радвам се, че те вдъхновявам да пробваш рецептите от блога!
      Поздрави!

      Изтриване