петък, 3 април 2020 г.

Тарт с бутер тесто и картофи


Обичаме бутер тесто, обичаме картофи, обичаме и бекон, и в комбинация се получи наистина нещо много вкусно. Тарт, който може да се направи за закуска, може да мине за лек обяд, а защо не и за вечеря. Прави се сравнително лесно, с достъпни продукти и се изяжда за минути.

Продукти:
  • 4 бр. картофи
  • 150 г нарязан на малки кубчета бекон
  • 200 г нарязан на малки кубчета кашкавал (моцарела)
  • 270 г бутер тесто
  • сол
  • олио (зехтин)
  • черен пипер


Приготвяне:
Картофите се обелват. Три от тях се нарязват на малки кубченца, а четвъртият - на тънки колелца. 
В тиган се сипват 3-4 с. л. олио. Прибавят се нарязаните картофи на кубчета. Посоляват се и се запържват до готовност. Ако обичате розмарин, може да сложите клонка за овкусяване. Готовите картофи се поръсват с черен пипер. 

Бутер тестото се поразточва и се изрязва с кръг с диаметър около 28 см. Поставя се върху хартия за печене и се прехвърля в тава с размер 24-26 см. 
Върху тестото се разполагат изпържените кубчета картофи. Върху тях се поставят бекона и кашкавала. 
Отгоре върху тартата се нарежда керемидообразно нарязаният на кръгчета картоф. 
Бутер тестото леко се завива върху картофите. Тартата се поръсва с малко сол и олио. 

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса 45-50 минути. 



Приятен апетит! 

Рецептата е адаптирана от тук. В сайта има видео как се изпълнява рецептата. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар