понеделник, 21 януари 2019 г.

Банички в гювечета


Продукти:
  • 18 бр. кори за баница
  • 250 г сирене
  • 100 г краве масло
  • 50 мл олио
  • 6 яйца
  • 600 мл прясно мляко
  • 1 ч. л. бакпулвер


Приготвяне:
От тази доза се получават 6 банички, които се разполагат и пекат в 6 гювечета. 
Кравето масло се разстопява и се смесва с олиото. 
Взема се един лист за баница, намазва се с мазнината, покрива се с втори лист, отново се намазва хубаво с мазнина, следва трети лист, който също се намазва, поръсва се с натрошено сирене и се навива на руло. Рулото се завива на охлюв и се поставя в намазано гювече. 
Така се процедира и с останалите продукти. 

Яйцата се разбиват с бъркалка, прибавят се прясното мляко и бакпулвера. 
С тази смес се заливат баничките в гювечетата и отгоре се разпределя останалата мазнина. Оставят се да престоят няколко минути или докато фурната загрее на 180 градуса.
Гювечетата се поставят в загрятата фурна на ниско ниво без капачетата и се пекат 35-40 минути. 
Още топли баничките се изваждат от гювечетата и се поднасят с усмивка! :) 


Приятен апетит! 


Рецептата е от кулинарните групи.  

13 коментара:

  1. Чудесни банички Хриси, идеални за закуска.Ще ги изпробвам, имам гювечета.
    Поздрави и лека и спарна нова седмица !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Ели!
      И ние си ги хапнахме за закуска :)
      Поздрави!

      Изтриване
  2. Уникално! Остави ме без думи.
    Хриси, наистина ти се възхищавам (на сестра ти също). Лошото е че нямам гювечета. Нищо, ще измисля нещо.
    Поздрави Катя

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сърдечно благодаря, Кате! Много си мила и внимателна!
      Пожелавам ти в най-скоро време да се сдобиеш с гювечета и да ги пълниш с вкусотии!
      Поздрави!

      Изтриване
  3. Огладнях...а току що вечерях!

    ОтговорИзтриване
  4. Правя ги за втори път, уникални са! Благодаря за хубавата рецепта!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, че съм била полезна и рецептата Ви е харесала!
      Поздрави!

      Изтриване
  5. Уникални са, вече няколко пъти ги правя Особено за посрещане на гости от чужбина, нещо истинско и българско!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много, много се радвам, че гостите от чужбина и самите Вие оценявате толкова високо баничките!
      Поздрави!

      Изтриване
  6. Прекрасни са! С удоволствие ги приготвям! За утре празнината закуска ще е с тях! Благодаря за хубавата рецепта!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за доверието!
      Щастливци са в къщи с тази прекрасна закуска!
      Весел празник!

      Изтриване