понеделник, 1 октомври 2018 г.

Морковени мъфини


Продукти:
за мъфините
  • 2 яйца
  • 120 мл олио
  • 200 г кафява захар
  • 50 г цедено кисело мляко (заквасена сметана)
  • 170 г брашно смес за кекс София Мел
  • 1 ч. л. канела
  • 1 ч. л. бакпулвер
  • 1/2 ч. л. сода бикарбонат
  • 200 г настъргани моркови
  • 60 г бадеми (орехи)

за крема
  • 90 г меко краве масло
  • 200 г крема сирене
  • 85 г пудра захар

за украсата
  • 1 морков
  • 100 г захар
  • 100 мл вода
  • щипка сол
  • 1 ч. л. лимонов сок


Приготвяне:
В купа се слагат яйцата, олиото, захарта и млякото. Разбърква се с тел.
В друга купа се смесват брашното, бакпулвера, канелата и содата. Разбърква се и сухата смес се прибавя към мократа. 
Добавят се настърганите моркови и смлените бадеми.

Получената смес се разпределя във формички за мъфини, които се пълнят 2/3 от вместимостта. 

Мъфините се пекат 25 мин. на 180 градуса в предварително загрята фурна. 


Докато мъфините изстиват се приготвя крема. 
Към мекото краве масло се прибавят крема сиренето и пудрата захар. Разбива се с миксер. 
Ако е необходимо кремът се поставя в хладилник да стегне. 
Полученият крем се шприцова върху мъфините. 


От водата и захарта се приготвя сироп. Прибавят се лентичките моркови. Варят се до леко омекване. Накрая се прибавя щипката сол и лим. сок. 
Лентичките се изваждат върху хартия за печене и се поръсват с кристална захар. 
С озахарените лентички се украсяват мъфините.



Да ви е сладко! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар