Продукти:
- 3 яйца
- 100 мл олио
- 100 мл прясно мляко
- 200 г брашно
- 10 г бакпулвер
- 2 щипки сол
- 100 г полушпеков салам
- 2 картофа
- 60 г кашкавал
- маслини
Приготвяне:
Картофите се обелват и нарязват на шайби 2 мм. Поставят се във вода и се варят 3 минути. Охлаждат се.
Яйцата, олиото и млякото се разбиват с тел до хомогенност. Посоляват се и се добавя брашното, смесено с бакпулвера. Получава се гъста кексова смес, която се изсипва в тава с размер 23 см, постелена с хартия за печене.
Върху нея се подреждат резанчетата сварени картофи, салама, кашкавала и маслините.
Върху нея се подреждат резанчетата сварени картофи, салама, кашкавала и маслините.
Тортата се пече на 180 градуса на вентилатор 30 минути.
Лесно, бързо и вкусно!
Приятен апетит!
Хриси, изглежда чудесно и много вкусно. В най скоро време ще се изпробва.
ОтговорИзтриванеПоздрави Катя
Благодаря, Кате! Ще се радвам да споделиш впечатленията си!
ИзтриванеПоздрави!
Наистина много лесно, а толкова красиво ястие. Подходящо е за сезона, пък и не само. Сигурна съм, че е и много вкусно. Поздрави, Хриси!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Кате!
ИзтриванеХапнахме си я с удоволствие...:)
Поздрави, мила!
Хриси,
ОтговорИзтриванеинтересно, много лесно предложение.По подобен начин правя бъркана пица, също много лесна.Ще изпробвам и твоето предложение.
Поздрави !
Ели, ше се радвам да пробваш и моята рецепта, и споделиш резултата!
ИзтриванеПоздрави! :)
О, това е интересно!
ОтговорИзтриванеДа, Веси, интересна и определено вкусна!
ИзтриванеПоздрави! :)