Наскоро видях един крем в руска група. Заинтригува ме комбинацията от извара и кондензирано мляко и реших да го съчетая с печени ленти от бутер тесто, като в добавка сложа и сезонните малини и боровинки. Получи се различно, с много интересен вкус руло. Очаквах лентите от бутер тестото да омекнат, но те си останаха хрупкави. На нас рулото много ни хареса, и ако ви заинтригува рецептата, опитайте ...лесна е за направа.
Продукти:
- 275 г прясно бутер тесто
- 250 г безсолна извара
- 70 г кондензирано мляко
- 100 г пудра захар
- 170 г меко краве масло
- 100 мл течна сладкарска сметана
- 100 г малини
- 100 г боровинки
Приготвяне:
Тестото се нарязва на дългата страна на ленти с ширина 2 сантиметра. Както са нарязани лентите върху хартията, се поставят в тавата от печката и се пекат 15 минути на 200 градуса.
Оставят се да изстинат.
Мекото краве масло се разбива с пудрата захар.
Изварата се смесва с кондензираното мляко и се разбива в Нутрибулет или блендер. Полученият крем се прибавя към маслото. Разбива се до гладкост.
Накрая към кремът се прибавя и разбитата сметана.
Изпечените ленти се нареждат една до друга върху стреч фолио. Намазват се с крема, като от него се отделя малко, за отгоре на рулото.
Разпръскват се малините и боровинките, и с помощта на фолиото се навиват на руло.
Рулото се поставя в хладилника да стегне.
Фолиото се премахва и рулото се намазва с отделеният крем.
Украсява се с малини, боровинки и листенца маточина.
Да ви е сладко!
Чудесна идея, Хриси!
ОтговорИзтриванеИмам една кутия рикота в хладилника и все ѝ търся приложение :)
Ирма прави "Наполеон" с така навити рулца многолистно,
но твоето е по-лесно като крем!
Хубав ден!
Благодаря, Дани!
ИзтриванеНе съм виждала на Ирма ,,наполеона", но непременно ще погледна. И аз имам една идея лентите да ги комбинирам с домашен крем, но по-нататък...:)
Хубав и усмихнат ден!
Хриси, много е апетитно това руло.
ОтговорИзтриванеНареждам се за парченце, нося кафенце ��
Иле, благодаря!
ИзтриванеС удоволствие ще изпия кафето си с теб, на сладка раздумка! :)
Толкова е апетитно, Хриси!Хубавото на това руло е, че може да се експериментира с крема и на практика човек може да си го приготвя често. Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Кате!
ИзтриванеИ аз така си мисля, че с кремовете може да се експериментира и отделно лентите от бутер тестото, могат да се опекат няколко дена предварително.
Поздрави и усмивки! :)
Хриси, виждала съм подобна идея с тези лентички от бутертесто, но в съчетания с този нкусен крем съм сигурна, че ще ми хареса!
ОтговорИзтриванеВеси, вкусно руло се получи и ще се радвам да видя, и твоето изпълнение!
ИзтриванеПоздрави, мила!