Продукти:
за тестото
- 125 г брашно
- 125 г меко краве масло
- 100 г захар
- 3 яйца
- 1 с. л. кисело мляко
- 1 ч. л. сода бикарбонат
- 2 ванилии
за крема
- 1 готов пудинг (37 г)
- 400 мл прясно мляко
- 4-5 с. л. захар
и още
- 1 голяма ябълка
- 25-30 г разтопено краве масло
- 3-4 с. л. кафява захар
Приготвяне:
Първо се приготвя кремът, според указанията написани на опаковката. Понеже кремът трябва да бъде по-гъст и затова го приготвих с 400 мл мляко. Оставя се да изстине.
За да се получи сполучлив даден сладкиш, много важно е продуктите да са в точното количество. За целта аз използвам кухненската везна Астория на Делимано - удобна и практична.
Кравето масло заедно със захарта се разбиват до побеляване. Към тях се прибавят едно по едно яйцата, като разбиването продължава. Ароматизира се с ванилията.
Добавя се брашното, разбърква се и накрая се добавя киселото мляко с разтворената в него сода. Разбърква се за кратко с лъжица.
Тавичка Деличия на Делимано се намазва с краве масло. Дори и да не се намаже тавичката, сместа няма да залепне, но за по-вкусен сладкиш аз я намазвам.
Изсипва се половината смес в тавата Деличия. Отгоре се нанася готовият крем и се покрива с останалото тесто.
Ябълките се нарязват на тънки резенчета и се нареждат върху тестото, като се застъпват едно друго. Намазват се с разтопеното краве масло и се поръсват с кафявата захар.
Сладкишът се пече на 180 градуса в предварително затоплена фурна около 35-40 минути.
Поднесете сладкиша с чаша ароматен билков чай, усмихнете се на снежният ден, покажете обичта си на любимите хора, мислете позитивно и годината ще бъде здрава и благословена!
Щастлива Нова Година, приятели! :)
адаптирано от тук