сряда, 6 ноември 2024 г.

Морковен сладкиш



 Лесен за приготвяне, непретенциозен, но в същото време много лек и вкусен сладкиш.

Продукти:

  • 3 яйца
  • 180 г захар
  • 130 г олио
  • 250 г ситно настъргани моркови
  • 200 г брашно
  • 10 г бакпулвер
  • 2 ванилии
  • щипка сол 
  • 100 г бадеми

Приготвяне:
Подгответе си тавичка с размери 20/30 см, като я намажете с олио и натупате с брашно.
Счупете яйцата в купата на миксера, прибавете захарта и разбийте на пяна. Налейте олиото (написала съм го в грамажи, защото по този начин по-лесно се измерва. Поставяте купата с разбитите яйца на везната и направо отмервате нужното количество). Разбийте сместа и поставете морковите, които предварително сте настъргали. Следва пресятото брашно с бакпулвера, солта и ванилията. Разбъркайте сместа с шпатула и я изсипете в тавичката. 
Поръсете отгоре сладкиша с бадемите.
Изпечете сладкиша на 180 градуса за 30-35 минути. 
Оставете го да изстине в тавичката и след това го нарежете на квадрати. 



Сервирайте с усмивка и добри мисли! 
Да ви е сладко! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар