петък, 17 юни 2022 г.

Кокосов сладкиш Йоли

 


Толкова лесен и бърз за направа, а с толкова нежен вкус и фин кокосов аромат е този сладкиш. Идеален за направа в забързаните вечери, за вечно нестигащото  време ... 

При Йоли е с кайсиев конфитюр, при мен е с наскоро направеното сладко от череши. И да споделя - на другият ден сладкиша е още по-хубав и ароматен. И въпреки, че в цялата къща ухае на масло, кокос и ароматно сладко,  не бързайте да го хапвате целият, оставете и за другият ден :) 


Продукти:

120 г меко краве масло

120 г пудра захар

2 яйца

200 г брашно

2 ванилии

около 250 г сладко от череши


за кокосовите трохи

60 г краве масло

5 с. л. захар

6 с. л. вода 

125 г кокосови стърготини


Приготвяне:

За кокосовите трохи в малка касерола се поставят кравето масло, захарта и водата. Поставят се на котлона до разтопяване на захарта. Прибавят се кокосовите стърготини и сместа се оставя настрани. 

Мекото краве масло се разбива до пухкавост заедно със захарта. Прибавят се яйцата едно по-едно и последно се добавя пресятото брашно с ванилията. Получава се гъсто тесто.

Тавичка с размери 20/24 см се постила с хартия за печене. В нея се разполага тестото и се заглажда. Върху него се разстила сладкото, което може да бъде по желание. Сладкишът се поръсва с кокосовите трохи. 

Сладкишът се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса с вентилатор 25 минути. 

Оставя се да изстине в тавичката и след като напълно е изстинал, тогава се изважда от нея и се нарязва на квадрати. 



Да ви е сладко! 


2 коментара:

  1. Аромат се носи от тези снимки, Хриси, толкова са красиви! Поздрави!

    ОтговорИзтриване