Цял живот няма да стигне на човек да научи елементарни за някои хора неща ... така е и с тези палачинки. Винаги съм ги правила с прясно мляко, но след като преди време реших да пробвам рецептата на невероятната чаровница и много добра кулинарка Ася Чакърова с кисело мляко и няма връщане назад. Уникални са тези палачинки - мекички, пухкави и много вкусни. Доверете ми се и няма да съжалявате!
Продукти:
- 1 кофичка (400 г) кисело мляко
- 2 яйца
- 1/2 ч. л. сол
- 1 ч. л. захар
- 1/2 ч. л. сода бикарбонат
- 2 ч. ч. брашно (400 г)
- 250 мл студена вода
- олио
- краве масло
Приготвяне:
Яйцата се счупват в купа и се разбъркват с телена бъркалка.
Към киселото мляко се добавя содата и се изчаква да шупне. Прибавя се към яйцата.
Добавят се солта и захарта.
Постепенно се прибавят като се редуват брашното и водата. Сместа трябва да бъде с консистенцията на боза. За по-фини и тънки палачинки е необходимо сместа да не е много гъста.
Тиган с тефлоново покритие се загрява и намазва с олио с помощта на силиконова четка.
С черпак на дъното на тигана се разстила на тънък пласт от палачинковата смес. След като палачинката се е зачервила, се обръща.
Готовите палачинки още топли се намазват с краве масло.
Поднасят се с любимо сладко. На снимката е мед от борови връхчета.
Палачинките са идеални и за палачинкови торти - солени или сладки.
Приятен апетит!
Супер са! Това е втора рецепта която съм изпробвал от блога Ви и венаги резултата е отличен.Благодаря!
ОтговорИзтриванеМного се радвам, че моите рецепти Ви харесват!
ИзтриванеИ аз благодаря за доверието!
Бъдете здрави!
Чудни са!
ОтговорИзтриване