вторник, 8 септември 2020 г.

Крокети с кашкавал и шунка

 

Продукти:

  • 1 кг сварени картофи
  • 220 г кашкавал
  • 100 г шунка
  • 2 яйца 
  • 4-5 с. л. галета
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
  • брашно за паниране 
  • олио



Приготвяне:
Картофите и кашкавал се настъргват на едро ренде. 
Към тях се прибавят яйцата и галетата. 
Сместа се овкусява със сол, черния пипер и ситно нарязан магданоз. 
Омесва се хубаво и се поставя в хладилник, покрита със среч фолио за 1 час. 
Шунката се нарязва на тънки ленти. 
От картофената смес се оформят топки, които се разстилат върху стреч фолио на квадрат. По средата на квадрата се поставя лента шунка. Завива се на руло, което се прехвърля в тавичка с брашно. 
Така оформените крокети се пържат в повечко мазнина до златисто.
Готовите крокети се изваждат върху кухненска хартия, да се отцедят от излишната мазнина. 
Сервират се с млечно-чеснов сос или със салата по желание.



Да ви е вкусно! 



2 коментара:

  1. Хриси,
    прекрасни са се получили крокетите.Много отдавна не съм правила, защото са пържени.Но според мен могат и на фурна да се приготвят.
    Поздрави и лека седмица !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, няма никакъв проблем да се приготвят и на фурна крокетите, Ели.
      Благодаря! Поздрави!

      Изтриване