събота, 1 август 2020 г.

Пълнени картофи


Продукти:
  • 4-5 бр. картофи 
  • сол
  • олио
  • 2 с. л. крема сирене
  • 1 с. л. краве масло
  • 100 г пушен бекон
  • черен пипер
  • 100-120 г кашкавал


Приготвяне:
Картофите се надупчват с шишче. Посоляват се и се намазват хубаво с олио. 
Поставят се в тава и се запичат на 170 градуса до готовност. 
Опечените картофи се разрязват на две части. 
Издълбават се, като се оставя малко от вътрешността на картофите. 
Издълбаната част се поставя в купа и към нея се добавят кравето масло, крема сиренето и нарязаният на дребни кубчета бекон. Сместа се разбърква и се овкусява с черния пипер. 
Издълбаните картофи се нареждат в тава. 
Напълват се със сместа и отгоре се поставя настърганият кашкавал. 
Картофите се връщат във фурната и се запичат до зачервяване на 190 градуса. 

Да ви е вкусно! 


Сърдечно благодаря на прекрасната Ася Чакърова за предоставената вкусна рецепта! 


Няма коментари:

Публикуване на коментар