неделя, 30 юни 2019 г.

Ярешко месо с гъби манатарки


Уникално вкусно ястие ... крехко ярешко месце с допълнение на най-вкусната и ароматна гъба -  каквото и да кажа, ще е малко...

Продукти:
  • 1.200 кг ярешко месо
  • 400 г гъби манатарки
  • 100 мл олио
  • 1 с. л. брашно
  • 1 ч. л. червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • клонки джоджен
  • 2-3 скилидки чесън по желание


Приготвяне:
Месото се посолява. 
В купа се поставят олиото, брашното, червеният и черният пипер. Разбърква се на кашичка и се разрежда с около 300 г вода. 
Всяка порция месо се потапя в сместа и се нарежда в тава. Добавят се нарязаните гъби. Останалият сос се налива в тавата. Месото трябва почти да бъде покрито с течност. 
Поставят се клонките джоджен и по желание скилидки чесън.


Тавата се покрива с алуминиево фолио. 
Пече се в предварително загряла фурна на 200 градуса и след като ястието започне да се пече, фурната се намаля на 160 градуса. Готви се 2 ч. 30 минути. 


Приятен апетит! 


4 коментара:

  1. Това ще е страшна вкусотия, Хриси! Вкъщи обичаме ярешко, непременно ще го пробвам! Имам един въпрос - ако не се намира прясна манатарка, става ли със сушена? Благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сонче, и ние в къщи много обичаме ярешкото и имаме щастието да се снабдяваме с домашно гледано, даже пасло в близките баири до нас.
      Да ти кажа честно, не съм го приготвяла със сушени манатарки, защото фризера прилежно е зареден с тях, но предполагам, че сушената манатарка също ще даде нужният аромат и вкусотия на ястието.
      Поздрави!

      Изтриване