понеделник, 13 май 2019 г.

Ябълков сладкиш със стафиди


Продукти:

  • 180 г брашно
  • 180 г кафява захар
  • 140 г краве масло
  • 2 големи ябълки
  • 3 яйца М или 2 L
  • 80 г стафиди
  • 10 г бакпулвер
  • 1 лимон
  • 1/2 ч. л. канела
  • 2 с. л. ром

Приготвяне:
Стафидите се накисват с рома и малко вода за 30 минути. 
Кравето масло се разтопява и се оставя да се охлади. 
Ябълките се обелват, нарязват се на малки кубченца и се поливат със сока на лимона. 
В купа се смесват брашното, захарта, канелата и бакпулвера. Към тях се прибавят яйцата (не се разбиват предварително) и охладеното краве масло. Сместа се разбърква до еднородност. 
Добавят се настърганата лимонова кора, ябълките и стафидите. 

Сместа се изсипва в тава постелена с хартия с размер 26 см в диаметър. 
Сладкишът се пече на 180 градуса в предварително загрята фурна 20-25 минути. 
Изстива върху решетка с хартията. 
Нарязва се на кубчета и се поръсва с пудра захар. 


Това е един от най-вкусните ябълкови сладкиши, които съм яла. Рецептата е на Ивана от ,,С нож и вилица в ръка" и както ние си подсладихме денят, така и вие може да го посрещнете с усмивка!   

Да ви е сладко! 

4 коментара:

  1. Доста вкусен и сочен изглежда, Хриси!
    Взимам си едно парченце.
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, мила Габи!
      Сладкишът наистина е много вкусен и сочен. Ще се радвам да го направиш и ти!
      Прегръдки!

      Изтриване
  2. Чудесен изглежда, Хриси!
    Ще трябва да се опита :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Иле!
      Доста се забавих с направата на сладкиша, но пак ще го повторя.
      Поздрави!

      Изтриване