Продукти:
- 250 г крема сирене
- 200 г студено краве масло
- 2 яйца - 1 белтък за намазване на соленките
- 1 ч. л. сол
- 500 г брашно
- сусам
Приготвяне:
Брашното се пресява и в него се слагат всички изброени продукти без сусама.
Замесва се меко тесто. Поставя се в стреч фолио и се прибира в хладилника за 2-3 часа.
Охладеното тесто се разточва с дебелина 0.5 см. Намазва се с леко разбитият белтък и се поръсва хубаво със сусам. Отгоре се минава леко с точилка, за да се залепи сусама и потъне в тестото.
Режат се пръчици с размер по желание, а и не е задължително да бъдат с еднакъв размер.
Нареждат се в тава покрита с хартия за печене.
Нареждат се в тава покрита с хартия за печене.
Соленките се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса 20 минути.
От тази доза се получават 800 г готови соленки.
Добър апетит!
Сърдечно благодаря на Елена Цекова за предоставената рецепта!
Страхотни снимки!Чудесни соленки!
ОтговорИзтриванеПрегръдка и хубава неделя!😘
Сърдечно благодаря!
ИзтриванеПрегръдки и на вас! <3
Ах, чудесни са! Така обичам соленки, определено ще ги пробвам! Целувки!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Сонче!
ИзтриванеЩе чакам да споделиш впечатления!
Поздрави!
Чудесни домашни соленки, записвам си рецептата!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Веси!
ИзтриванеЩе се радвам да ги видя в блога ти!
Поздрави! :)
Вероятно като позастудее:)
ИзтриванеУникални :) , за втори път ги приготвям !
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Ели, за доверието! :)
Изтриване