Това е втората рецепта, с която участвам в първото българско електронно списание за кулинария SO into FOOD. С огромно удоволствие приех поканата на Мария и Гери да се включа във вълнуващата тема на месеца ,,С аромат на вино, с вкус на шоколад'' и ви предлагам романтичният шоколадов милфьой с ароматен крем с вино, гарниран с горски ягоди.
Продукти:
- 200 г черен шоколад
- 30 г едро натрошени лешници
- 30 г стафиди
за крема
- 300 мл прясно мляко
- 150 мл бяло ароматно вино
- 1 пудинг Ванилия
- 1 ч. л. желатин
- 130 г захар
- 200 мл течна сладкарска сметана
Приготвяне:
Шоколадът се разтопява на водна баня. Изсипва се върху хартия за печене и върху него се посипват лешниците и стафидите. Оставя се на студено.
Желатинът се залива с 20-30 мл студена вода и се оставя да набъбне.
Прясното мляко се смесва с виното. Със 150 мл от сместа се разтваря пудинга. Останалата част, заедно със захарта се загрява до завиране. Поставя се разтвореният пудинг и се вари до сгъстяване.
Прибавя се желатинът. Крема се изсипва в плитък съд, покрива се плътно със стреч фолио и се оставя да изстине.
Сметаната се разбива до плътност.
Изстиналият крем се разбива около 2-3 минути с миксер и след това към него се прибавя разбитата сметана, като се разбърква с лъжица до хомогенност.
Между шоколадовите платки се шприцова крем и се украсяват с ягоди и стръкче мента.
Да ви е сладко, весело и усмихнато!
Да ви е сладко, весело и усмихнато!
Обичайте и бъдете обичани!
Чудесно представяне, Хриси!
ОтговорИзтриванеКрасиво, вкусно и ароматно!
Хубава нова седмица от мен!
Благодаря Дани, за хубавите думи!
ИзтриванеПоздрави, с пожелание за усмихнати дни! :)
Поздравления и за двете ти прекрасни рецепти, сестричке!
ОтговорИзтриванеЧудесни! Прегръдка и спорна нова седмица! :*
Благодаря ти! Твоите похвали значат много за мен! :)
ИзтриванеПрегръдки и целувки!
Изглеждат много вкусни, Хриси! Толкова добре изглеждат, че бих си хапнала 1 - 2 бройки. Поздрави!
ОтговорИзтриванеГаби, радвам се, че съм те съблазнила с моя милфьой!
ИзтриванеПрегръдки! :)
Здравей Хриси.Голям почитател съм твоя блог и този на сестра ти.Бъдете все така творчески настроени.Имам един въпрос към рецептата.Какво точно бяло ароматно вино да използвам че нищо не разбирам от тях.Ако можеш помогни какво точно вино да бъде.Поздрави.Миглена Георгиева.
ОтговорИзтриванеМеги, много ме зарадваха твоите думи! Благодаря ти!
ИзтриванеАз също не съм голям познавач на вината, но бялото вино, което използвах беше
Траминер. :)
Поздрави и успешни дни!
Красота - няма други думи за това!
ОтговорИзтриванеБраво, мила!
Усмивки!
Сърдечно ти благодаря, мило момиче!
ИзтриванеПрегръдки за топъл и омайващ уикенд! :)
Прекрасно представяне, по мой вкус са и продуктите, и визията!
ОтговорИзтриванеСърдечно благодаря, Веси! :)
Изтриване