Продукти:
за платката
- 7 яйца М
- 10 с. л. (150г) захар
- 7 с. л. (120 г) брашно
за крема
- 400 г заквасена сметана
- 150 г пудра захар
- 1 пак. крем ,,Оле'' на д-р Йоткер
- 150 мл прясно мляко
- 300 г мармалад от дюли
за мармалада
Приготвяне на мармалада:
Дюлите се почистват от семенната част и се нарязват на кубчета. Заливат се с водата, прибавят се настърганата лимонова кора и сока, и се варят до омекване на плода (около 30 минути).
След изстиването, плода се поставя в голямата чаша на Нутрибулет на Делимано.
Поставя се екстрактор острието и чашата се поставя върху мотора на Нутрибулета.
Плодовете се пасират до хомогенност, което отнема няколко секунди.
Сместа се поставя в тенджера, прибавя се захарта и се вари на слаб огън до сгъстяване и промяна на цвета, който става червеникав.
Приготвяне на платка:
Белтъците се разбиват заедно със захарта на плътен сняг. Към тях един по един се прибавят жълтъците, като разбиването продължава до хубава пухкава маса.
Добавя се пресятото брашно и внимателно се разбърква с шпатула до хомогенизиране на сместа.
Добавя се пресятото брашно и внимателно се разбърква с шпатула до хомогенизиране на сместа.
Сместа се изсипва в тава с размери 30/38 см, постелена с хартия за печене.
Пече се 10-12 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.
След опичането, платката се обръща върху кърпа, поръсва се леко с прясно мляко и се навива на руло.
Приготвяне на крема:
В купа се поставя заквасената сметана, крема ,,Оле"(неразбит), пудрата захар и прясното мляко и крема се разбива с миксер до хомогенизиране.
Платката за рулото се развива и се намазва с дюлевия мармалад.
В края на платката се поставя от крема и се завива на руло.
Да ви е сладко!
Страхотно е, Хриси!! Много изкушаващо!!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав ден, миличка!!
Чудесно изглежда, Хриси!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и усмихнат ден!
Страхотно руло, Хриси! :) Много красиво и елегантно си го украсила и поднесла!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Сочно, ароматно и невероятно красиво руло! Направо за изложба! :)
ОтговорИзтриванеСпокойна вечер, Христинка!
Вашето руло е чудесно! Струва ми се , което разбира се не е проблем, сте пропуснали да прибавите брашното за платката ,а за мармалада не сте добавили захарта.Това може да впечатли млади кулинарки. Наистина е за изложба! Желая Ви приятен ден!
ОтговорИзтриване:) Много, много Ви благодаря за корекциите. Наистина съм пропуснала да напиша за брашното и захарта. Ще напиша пропуснатото :)
ИзтриванеПрекрасен ден Ви пожелавам!
Аз съм Савка Борисова, анонимната , която Ви писа за брашното и захарта. Радвам се, че приехте писанието ми приятелски. Благодаря за приятната рецепта, която споделихте. Приятен ден!
Изтриване.
Поредната приказка на Хриси! От кога не съм хапвала дюлево сладко, но с тази рецепта ще мога да приготвя малка порция у дома! Прегръдка и усмихната седмица от мен, мила!
ОтговорИзтриванеРуми, Габи, Светле, Инче, Люси, благодаря ви мили момичета за отделеното време и вниманието ви към мен!
ОтговорИзтриванеРулото е много, много вкусно и си заслужава да го направите!
Поздрави и прегръдки за всички вас! :)
Ох, на мен дюлите са ми изпили акъла тази есен... Фантастично руло, Хриси.
ОтговорИзтриванеСърдечно благодаря, Марте!
ИзтриванеДюлите са много ароматен плод и не бива да ги пренебрегваме.
Поздрави, мила! :)
Разкошно! Пълно пиршество за всички сетива. Обожавам дюлево сладко, така че си представям вкуса! Поздрави, Хриси!
ОтговорИзтриванеНели, неверояна добра комбинация се оказа дюлево сладко със заквасена сметана и рулото се получи фантастично.
ИзтриванеБлагодаря ти за вниманието!
Поздрави! :)
Хриска, не знам дали ще го докарам красиво, като твоето, или по-скоро знам, че няма, но непременно ще го направя. И дюлево сладко имам! Поздрави!
ОтговорИзтриванеВеси, не е толкова важно да направиш рулото същото, важното е да се забавляваш, като го приготвяш и доставиш удоволствие на любимите хора!
ИзтриванеПоздрави!