Продукти:
- 1 кг агнешко месо нарязано на порции
- 1 с. л. червен пипер
- 1 с. л. брашно
- 4 с. л. олио
- сол
- черен пипер
- 600-700 г манатарки
Приготвяне:
Месото се посолява и се оставя около половин час да се овкуси.
В купа се поставя червения пипер, брашното и олиото. Разбърква се на кашичка и се разрежда с 200 мл вода.
Всяка една порция месо се потапя в соса и се подрежда в дълбока тава. Прибавят се леко посолените гъби и се залива с останалия сос, като трябва месото да е почти покрито с течност.
Тавата се покрива с алуминиево фолио и се поставя в предварително загрята фурна на 200 градуса.
Когато месото започне да се пече, фурната се намалява на 160 градуса и се оставя така 2 часа.
Алуминиевото фолио се премахва и ако е необходимо ястието се запича още 10 минути, до препечена коричка.
Това ароматно и вкусно ястие се сервира с картофено пюре или гарнитура по желание.
Да ви е сладко!
Експлозия от аромати! И агнешкото и манатарките са супеер ароматни! Представям си колко е вкусно! Искам и азз такава вкусотия! Хващам влака за Габрово и идвам! Ще ме научиш и гъбки да събирам!
ОтговорИзтриванеПрегръдки, миличка!
Заповядай, Габи! С голямо удоволствие ще те посрещна, само че гъбки ще събираме вече догодина :))
ИзтриванеПрегръдки, мило момиче!
Обожавам и агнешкото и манатарките. Вкусно,ароматно и красиво поднесено. Аз може ли да хвана рейса и се присъединя към вашата компания?
ОтговорИзтриване:)) Танче, и двете с Габи пристигате от Пловдив, така че се организирайте и заповядайте, вратата е отворена :)
ИзтриванеПрегръдка и за теб, мила!
Чудесна рецепта и прекрасно изпълнение! Поздрави!
ОтговорИзтриванеСърдечни благодарности! :)
ИзтриванеОооо, Хриси...дано си направила повечко, защото идвам гладна-гладна! изглежда великолепно! Поздравление и благодарности за споделената рецепта!
ОтговорИзтриванеЗаповядай, слънчево момиче!
ИзтриванеВратата винаги ми е отворена за весели и позитивни хора!
Прегръдки!
Чудно, чудно!
ОтговорИзтриванеС тази вкусотия намислих да гощавам гостенките ми в петък вечер..мммм..Само нямам манатарки, но това не ми пречи да ги замени с налични гъбки, нали?:)))
Поздрави и прегръдки!
Благодаря, Аля за вниманието!
ИзтриванеКавито и гъби да сложиш на агнешкото, все ще е неустоимо вкусно!
Привет с топла прегръдка! :)
Оооо, това е неустоимо, агнешко имам, ама нямам манатарки..:(
ОтговорИзтриванеВеси, и без манатарки агнешкото е вкусно, но с манатарки вкуса му е божествен. Съжалявам, мила, че нямаш манатарки! На лято с нас в гората и фризера ще бъде пълен :)))
ИзтриванеПоздрави и хубава вечер!