сряда, 18 ноември 2015 г.

Агнешко печено с гъби манатарки



Продукти:
  • 1 кг агнешко месо нарязано на порции
  • 1 с. л. червен пипер
  • 1 с. л. брашно
  • 4 с. л. олио
  • сол
  • черен пипер
  • 600-700 г манатарки



Приготвяне:
Месото се посолява и се оставя около половин час да се овкуси.

В купа се поставя червения пипер, брашното и олиото. Разбърква се на кашичка и се разрежда с 200 мл вода. 
Всяка една порция месо се потапя в соса и се подрежда в дълбока тава. Прибавят се леко посолените гъби и се залива с останалия сос, като трябва месото да е почти покрито с течност. 
Тавата се покрива с алуминиево фолио и се поставя в предварително загрята фурна на 200 градуса. 
Когато месото започне да се пече, фурната се намалява на 160 градуса и се оставя така 2 часа.
Алуминиевото фолио се премахва и ако е необходимо ястието се запича още 10 минути, до препечена коричка. 


Това ароматно и вкусно ястие се сервира с картофено пюре или гарнитура по желание. 


Да ви е сладко!  

12 коментара:

  1. Експлозия от аромати! И агнешкото и манатарките са супеер ароматни! Представям си колко е вкусно! Искам и азз такава вкусотия! Хващам влака за Габрово и идвам! Ще ме научиш и гъбки да събирам!
    Прегръдки, миличка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Заповядай, Габи! С голямо удоволствие ще те посрещна, само че гъбки ще събираме вече догодина :))
      Прегръдки, мило момиче!

      Изтриване
  2. Обожавам и агнешкото и манатарките. Вкусно,ароматно и красиво поднесено. Аз може ли да хвана рейса и се присъединя към вашата компания?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :)) Танче, и двете с Габи пристигате от Пловдив, така че се организирайте и заповядайте, вратата е отворена :)
      Прегръдка и за теб, мила!

      Изтриване
  3. Чудесна рецепта и прекрасно изпълнение! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Оооо, Хриси...дано си направила повечко, защото идвам гладна-гладна! изглежда великолепно! Поздравление и благодарности за споделената рецепта!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Заповядай, слънчево момиче!
      Вратата винаги ми е отворена за весели и позитивни хора!
      Прегръдки!

      Изтриване
  5. Чудно, чудно!
    С тази вкусотия намислих да гощавам гостенките ми в петък вечер..мммм..Само нямам манатарки, но това не ми пречи да ги замени с налични гъбки, нали?:)))
    Поздрави и прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Аля за вниманието!
      Кавито и гъби да сложиш на агнешкото, все ще е неустоимо вкусно!
      Привет с топла прегръдка! :)

      Изтриване
  6. Оооо, това е неустоимо, агнешко имам, ама нямам манатарки..:(

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси, и без манатарки агнешкото е вкусно, но с манатарки вкуса му е божествен. Съжалявам, мила, че нямаш манатарки! На лято с нас в гората и фризера ще бъде пълен :)))
      Поздрави и хубава вечер!

      Изтриване